Noul Spital Regional Craiova prinde contur!

Miercuri, 29 martie 2017, la sediul Consiliului Judeţean Dolj, a avut loc prima întâlnire a factorilor implicaţi în realizarea Spitalului Regional. 

 

Sub coordonarea Secretarului de Stat din Ministerul Sănătăţii, Cristian Vasile Grasu, au fost prezenţi la Craiova reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai Băncii Europene de Investiţii, pentru a discuta, în prezenţa oficialilor doljeni, care sunt principalele etape în realizarea acestui obiectiv strategic. La întâlnire au fost prezenţi: Dan Narcis Purcărescu – Prefectul de Dolj, Ion Prioteasa – Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Primarul interimar al Municipiului Craiova – Mihail Genoiu şi Administratorul Public al Craiovei – Sorin Manda, dar şi reprezentanţii tuturor instituţiilor din regiune care vor avea un rol important în realizarea Spitalului Regional precum directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, conducerea Brigăzii 2 Infanterie Rovine, a ISU Dolj, Administraţiei Bazinală Jiu, Agenţiei pentru Mediului Dolj, Distribuţie Energie Oltenia, Compania de Apă, Transelectrica, OCPI Dolj, Distribuţie Gaze Naturale Craiova, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi RAT Craiova.

Cu o valoare totală estimată la 200 milioane de euro, investiţia în Spitalul Regional de la Craiova este preconizată a se desfăşura pe parcursul a cinci ani, incluzând toate procedurile internaţionale pentru angajarea experţilor care vor redacta studiul de fezabilitate, realizarea planului de concepţie şi funcţionalitate a lucrării, proiectarea acestuia, semnarea contractului de finanţare şi construcţia spitalului. “Este un proiect mai mult decât necesar pentru Craiova şi regiunea Oltenia. Au fost stabilite şi renegociate condiţiile cu Comisia Europeană, s-a negociat un Memorandum cu Banca Europeană de Investiţii. Guvernul Ponta a mărit alocaţia României pentru acest proiect, iar actualul Guvern este hotărât să-l pună în practică. Conform graficelor estimate de realizare a investiţiei, preconizăm că Spitalul Regional de la Craiova este posibil să funcţioneze în 2022 şi va fi unul ultramodern, adaptat tehnologiilor medicale internaţionale de ultimă generaţie. Pentru consultant şi managerul de proiect va fi licitaţie internaţională, ţinând cont că acest spital este posibil să aibă o adresabilitate de 60.000 de pacienţi acuţi/an”, a menţionat Secretarul de Stat din Ministerul Sănătăţii, Cristian Vasile Grasu.

La rândul său, Primarul interimar al Municipiului Craiova a precizat: “Primăria Craiova se va implica, în realizarea acestui obiectiv, cu tot ceea ce este necesar. Vom asigura toate utilităţile necesare, ne vom implica la nivelul tuturor direcţiilor şi serviciilor din instituţia Primăriei, amintind de importanţa pe care o au, în realizarea acestui obiectiv, arhitectul-şef sau city-managerul Municipiului, care va trebui să se asigure că tot ce ţine de sistematizarea zonei, inclusiv mobilitatea urbană de transport, să fie la nivelul solicitat de această unitate medicală importantă. Având în vedere şi obiectivul anunţat de Ministrul Muncii, dna. Lia Olguţa Vasilescu, şi anume intrarea in vigoare a noii legi a salarizării bugetarilor, care prevede creșteri spectaculoase pentru personalul medical, avem speranţa că specialiştii cei mai buni din medicină să nu mai fie tentaţi să plece în străinătate şi să-şi facă planurile de viitor pentru Spitalul Regional din Craiova.”

 

Sursa: pagina de facebook a Primariei Craiova

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *