O companie austriacă de construcții cu zero angajați a avut afaceri de 162 milioane lei.

Este posibil ca o firmă să raporteze afaceri la Ministerul de Finanțe, dar să nu aibă salariați? Iată că Swietelsky, o companie care prestează lucrări de construcții pentru căile ferate de suprafață și subterane, a raportat pentru anul trecut la Ministerul de Finanțe o cifră de afaceri de 162,1 mi­­lioane de lei (36 mil. euro), deși nu are niciun angajat, conform propriilor raportări, scrie Zf.ro.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina sa de Facebook, compania a construit în România cea mai lungă linie de tramvai din Cluj-Napoca, pe ruta Piața Gării – Mănăștur – Bd. Muncii, tronsoanele de cale ferată Vințu de Sus – Simeria și Curtici – Arad, o investiție de 1,3 mld. lei, pe care Swietelsky a realizat-o alături de francezii de la Alstom, italienii de la Astaldi și firmele românești Euro Construct Trading 98 și Dafora.

Swietelsky Baugesellschaft este sucursala de la București a companiei austriece cu același nume. La Ministerul de Finanțe, mai figurează cel puțin încă patru companii care conțin numele Swietelsky, toate având CAEN-uri care indică lucrări de construcții de diferite tipuri – rezidențiale, nerezidențiale, feroviare.

Reprezentanții companiei nu au răspuns solicitării ZF referitoare la proiectele pe care Swietelsky le are pe piața locală și la numărul de angajați cu care lucrează.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *