O directivă europeană ce întârzie să fie pusă în aplicare în România: Legea care impune comision zero la retragerea de bani de la orice bancomat.

O directivă europeană prin care care sunt eliminate comisionele bancare în cazul retragerilor ar putea fi transpusă în legislația românească în această toamnă.

Alte prevederi ale acesti legi sunt scurtarea perioadei în care un cont poate fi schimbat la 13 zile și compararea comisioanelor stabilite de diferite bănci pe o singură pagină de internet.

Practic, românii vor avea comision zero la deschiderea și închiderea unui cont și la retragerea de numerar atât la bancomatele din România, cât și pe teritoriul UE. Acum, pentru retragerea de numerar de la ghișeu sau de la bancomatele altor bănci se percep acum comisioane cuprinse între 0,4% și 1% din suma retrasă.

Majoritatea băncilor din România au renunțat deja la comisioanele de deschidere sau închidere a unui cont, dar taxează administrarea contului cu până la 5 lei pe lună și transferul de bani cu 4 pînă la 15 lei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *