Olguța Vasilescu, despre primele măsuri: Ordonanțele pentru creșterea pensiilor și a salariilor trebuie date imediat

Ordonanțele pentru creșterea pensiilor și a salariilor trebuie adoptate imediat, după care bugetul reprezintă prioritatea zero, a declarat, joi dimineața, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, în fața sediului instituției.

„Sunt șapte ordonanțe, o să le vedeți pentru că o să le prezinte cineva de la partid. (…) Știți că acum prioritatea zero este bugetul. Trebuie să dăm ordonanțele pentru creșterea pensiilor și a salariilor, după acestea va trebui să ne asigurăm că avem bani în buget și vom intra pe legea salarizării. (…) Sper să termin foarte repede cu formalitățile de predare-primire și după intru în pâine”, a spus ministrul Muncii.

Întrebată dacă există bani pentru măsurile „populiste” anunțate de noul Guvern, ministrul Muncii a precizat că programul de guvernare va fi aplicat cu buna credință și nu se va întâmpla niciun dezastru în România.

„Ce înseamnă măsuri populiste? Că populația trebuie să trăiască mai bine sunt măsuri populiste? Eu cred că o să vă convingeți foarte curând că vom aplica acest program cu buna credință și nu se va întâmpla niciun dezastru în România”, a mai afirmat Olguța Vasilescu.

La rândul său, fostul ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru, a precizat că a lăsat la minister un biblioraft întreg cu zonele de politică unde a lucrat.

„În protocolul de predare-primire există un capitol care se referă la probleme deosebite în activitatea ministerului unde în mod uzual se scrie „nu e cazul”. De data aceasta eu am un biblioraft întreg cu zonele de politică publică la care am lucrat. Vă aduc aminte că pentru mine în mandat a fost mai puțin important să vin cu măsuri punctuale, ci să vin cu o viziune integrată a măsurilor din zona socială. Destoinicia unui ministru cu o agendă socială nu este să cheltuie mulți bani din buget, ci este probabil cu puțini bani să facă niște reforme structurale care să determine schimbări ale societății. Cred că este un lucru important și pentru mandatul acestui Guvern ca pe lângă lucrurile care sunt legate de salarii, pensii și alte lucruri să înțelegem cum putem îmbunătăți societatea, care este proiectul de societate către care tindem”, a spus Pîslaru, care a adus un buchet de flori pentru noul ministru.

El a precizat că legea salarizării este în consultare, iar actualul Guvern trebuie să își aleagă lucrurile bune din această lege.

„Legea salarizării a fost publicată pe site-ul Ministerului Muncii, ea este în consultare, nefiind în transparență decizională, și urmează ca actualul Guvern să își aleagă lucrurile bune din această lege, să completeze cu ce crede că nu este bine și să vină cu o lege a salarizării pe care toată lumea are nevoie”, a mai arătat fostul ministru.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *