Olguța Vasilescu scoasă definitiv de sub urmărire penală.Primele declarații:

Curtea de Apel București (CAB) a desființat definitiv dosarul în care Direcția Națională Anticorupției (DNA) o pusese sub urmărire penală pe cea care a ocupat funcția de primar al Craiovei între 2012 și 2016.

Demnitarul a apreciat că „este o decizie așteptată a instanței”, adăugând că tot ceea ce s-a întâmplat în dosarul său „a fost ilegal cap-coadă”.

„Nu am avut niciun fel de dubiu că tot ceea ce s-a întâmplat în dosarul meu a fost ilegal cap-coadă, începând cu încălcarea dreptului la apărare și continuând cu probele luate în condiții ilegale (probe care, de fapt, nu spuneau nimic – și cu atât mai grav este faptul că și acestea au fost luate ilegal), cu denunțuri care nu mă acuzau cu absolut nimic, dar simple declarații de martori au fost transformate în denunțuri, doar ca să fie ceva la dosar…” a afirmat ministrul Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu a subliniat că, în prezent, ea nu mai are calitatea de urmărit penal și s-a pronunțat vehement pentru Legea răspunderii magistraților, astfel încât Claudia Roșu (procurorul DNA care a reținut-o) „să plătească”.

„Vă spun foarte sincer că aștept Legea răspunderii magistraților, pentru că procurorul care a făcut toate aceste lucruri va trebui să plătească. Mă refer la doamna Claudia Roșu, care a și fugit de la DNA, acum ascunzându-se la Parchetul Curții de Apel”, a încheiat Vasilescu.

 

Autor:Scuipici.L

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *