Opt sfaturi pentru aranjarea mesei de Crăciun

 Masa de Crăciun este un eveniment important, pentru că reuneşte întreaga familie care va sărbători împreună naşterea lui Iisus. De aceea, acordăm o atenţie deosebită ornării acesteia şi, de cele mai multe ori, ne lăsăm purtaţi de imaginaţie în găsirea aranjamentelor perfecte.

Noi îţi dăm câteva idei pe care le poţi aplica anul acesta:

1. Dacă ai veselă din porţelan şi tacâmuri din argint, nu ezita să le foloseşti. Pe lângă faptul că nu se demodează niciodată, sunt foarte potrivite pentru astfel de evenimente.
2. Dacă nu eşti adepta stilului clasic, poţi alege farfurii şi platouri pătrate sau rotunde, neapărat albe (pot avea inserţii/
dungi aurii, roşii) şi tacâmuri din inox.
3. Paharele, din cristal sau nu, trebuie să fie cu picior înalt.
4. Pentru a scoate în evidenţă sărbătoarea Crăciunului, foloseşte faţa de masa roşie, simplă sau cu motive de iarnă.
Faţa de masă mai poate fi şi în combinaţii de culori specifice Crăciunului, cum ar fi: alb-auriu, verde-roşu, albastru-auriu.
Dacă vesela are inserţii sau motive de Crăciun, alege o faţă de masă simplă. Dar dacă faţa de masă e cu motive de Crăciun
sau într-o combinaţie de culori, alege vesela simplă.
5. Şerveţelele de masă pot fi şi ele roşii, cu motive de iarnă. Pentru un efect spectaculos, le poţi aranja pe farfurie în formă de evantai, iar la capăt leagă-le un globuleţ sau cu o fundiţă roşie.
6. De pe masă nu trebuie să lipsească ornamentele de Crăciun: lumânări (fie înalte, în sfeşnice, fie pătrate, rotunde
sau în formă de stea, puse direct pe masă), globuleţe, îngeraşi, Moşi Crăciuni, oameni de zăpadă, conuri de brad. Bineînţeles că nu trebuie să pui din fiecare. Este suficient să alegi unu-două modele. Masa nu trebuie sufocată cu decoruri de Crăciun.
7. În mijlocul mesei poţi aranja o coroniţă de brad cu o lumânare în mijloc. Dacă nu ai loc, poţi pune ici-colo câte o crenguţă mică.
8. Dacă ai ales să pui lumânări pe masă, nu uita să le aprinzi!
Nu uita să-i implici şi pe cei mici în aranjarea mesei. În timp ce te ajută, explică-le pe înţelesul lor ce înseamnă Crăciunul şi de ce este o Sărbătoare importantă pentru creştini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *