„Orașul Craiova”: Lansare de carte la Târgul Gaudeamus

Miercuri, 28.02.2018, la Târgul de Carte Gaudeamus, în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu”, va fi lansată o impresionantă monografie a orașului Craiova, la realizarea căreia au contribuit peste 20 de specialiști. Lucrarea este coordonată de universitarii Dumitru și Cristina Otovescu, din colectivul de autori făcând parte nume sonore ale mediului universitar craiovean,  precum Sandu Boengiu, Dinică Ciobotea, Cezar Avram, Firmilian Calotă, Tudorel Ciurea s.a.

 

Lucrarea este redactată bilingv (română-engleză), fiind, din acest punct de vedere, un instrument util nu doar localnicilor, care își pot cunoaște comunitatea în toate aspectele ei constitutive, ci și turiștilor și cercetătorilor interesați de istoria și prezentul Cetății Banilor. Prin caracterul său multidisciplinar, precum și prin profunzimea analizelor cuprinse în volum, lucrarea de față te face să crezi nu numai că ar fi o monografie atipică, ci şi o antologie, un almanah sau chiar o enciclopedie dedicată craiovenilor și nu numai.

Sub coordonarea domnului profesor Dumitru Otovescu au fost realizate până în prezent peste 20 de monografii ale unor comunități, instituții și personalități din regiunea Olteniei și nu numai. În definitiv, lucrarea vine să încununeze prolifica activitate a Școlii Sociologice de la Craiova în domeniul monografiilor de teren, fiind, din acest punct de vedere, expresia unor preocupări constante pentru rafinarea metodei monografice și pentru racordarea acesteia la realitățile sociale contemporane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *