OSCAR 2016 Discurs neașteptat și angajat al lui Leonardo DiCaprio

Chiar în tipul clipului de promovare a filmului lui Alejandro Gonzales Inarritu, turnat în natură, actorul vorbea despre schimbările climatice. După ce a primit statueta, DiCaprio a evocat din nou natura în discursul său. El a invitat publicul să nu „considere planeta un bun câștigat, care li se cuvine” și să „se unească pentru a o proteja”.

”The Revenant a fost și o poveste a relației dintre om și natură. Am făcut în mod colectiv ca anul 2015 să fie cel mai cald înregistrat din istorie. Producția (filmului) a trebuit să se deplaseze spre extremitatea sudică a planetei pentru a găsi zăpadă. Încălzirea globală este ceva real, care se întâmplă acum. Aceasta este cea mai mare amenințare cu care se confruntă specia noastră, iar noi trebuie să lucrăm împreună și să încetăm să mai amânăm. Trebuie să îi sprijinim pe liderii din întreaga lume, care nu vorbesc în numele marilor poluatori, ci în numele întregii omeniri, pentru popoarele indigene ale acestei lumi, pentru milioane și milioane de oameni săraci care sunt cei mai afectați de toate acestea. Pentru copiii copiilor noștri și pentru oamenii a căror voce a fost înecată de politici avide”, a spus actorul.

Discursul său a fost apreciat, printre alții, de Segolene Royal, ministrul francez al mediului.

Reputația și credibilitatea sa în cauze ecologice au făcut ca Leonardo DiCaprio să fie desemnat mesager al păcii pentru ONU, fiind primit de numeroase somități, printre care suveranul pontif.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *