Percheziții într-un dosar penal de abuz în serviciu privind achiziții publice

Ofițeri din cadrul Serviciului Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Dolj au efectuat joi, 17 august, 7 percheziții domiciliare în localitățile Craiova, Malu Mare, Cârcea, Filiași și Băilești din județul Dolj, Pantelimon , jud. Ilfov și Drăganesti –Olt, județul Olt la locuințele unor persoane suspecte de comiterea mai multor infracțiuni de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, înșelăciune și infracțiuni de fals.

Potrivit IPJ Dolj, în perioada 2009-2012 oamenii legii au stabilit că ar fi fost încheiate contracte de achiziții publice directe de servicii, produse, și lucrări cu mai multe societăți și au fost acceptate la plată facturi reprezentând achiziţii de bunuri și materiale, lucrări de pietruire și reabilitare drumuri, lucrări de amenajare și dotare părculeț comunal, bunurile fiind achiziționate la prețuri supraevaluate și , de asemenea, lucrările au fost supraeveluate sau nu au fost executate în realitate.

Mai multe persoane au fost chemate la audieri, acestea fiind și la această oră  în desfășurare, la finalizarea acestora urmând a fi propuse măsurile legale prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *