Peste 16000 kwh economisiți în Ora Pământului în Oltenia

Distribuție Oltenia (fosta CEZ Distribuție) a monitorizat și anul acesta consumul de energie electrică din intervalul 20:30 – 21:30, în Ora Pământului, în municipiile Pitești, Craiova, Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Alexandria și Râmnicu Vâlcea, comparându-l cu valorile înregistrate în weekend-ul post eveniment, în același interval orar.

În cea de-a zecea ediție a evenimentului Ora Pământului, podiumul municipiilor reședință de județ cu cea mai mare cantitate de energie electrică economisită din zona de operare a Distribuție Oltenia a fost format de comunitățile locale din orașele Craiova, Pitești și Slatina.

Din monitorizarea consumului de energie electrică din stații a reieșit că locuitorii Craiovei au consumat cu 4180 kwh mai puțin decât sâmbăta trecută, în același interval orar, atribuindu-și astfel locul 1 în topul nostru. Cei 4180 kwh ar putea să energizeze activitatea unui liceu timp de o lună.

Locul secund îi revine anul acesta comunității locale din Pitești care a economisit 2937 kwh ce reprezintă aproximativ jumătate din consumul lunar al Centrului de Transfuzie Sanguină Pitești.

Podiumul este completat de orașul Slatina, ai cărui locuitori au făcut o economie de 2574 de kwh de energie electrică, necesari funcționării unui centru pentru persoane vârstnice.

Îndemnul de a se implica în protejarea mediului prin diminuarea consumului de energie electricaa fost îmbrățișat și de comunitatea locală din Râmnicu Vâlcea care a stins lumina în timpul Orei Pământului, economisind 2376 kwh, energie care susține activitatea Centrului de Formare și Dezvoltare Profesională Vâlcea.

Locuitorii din municipiile Drobeta Turnu Severin și Târgu Jiu au avut un consum similar, adăugând la rândul lor 1738 kwh, respectiv 1716 kwh la totalul de energie economisit la nivelulariei de operare Distribuție Oltenia. Altfel spus, locuitorii din fiecare din cele două orașe au economisit suficientă energie electrică pentru a putea energiza o unitate de pompieri.

În Alexandria, s-au economit 512 kwh, energie care ar putea fi motorul activității unui Centru de Dializă, timp de o luna.

Operatorul de distribuție din zona Olteniei a făcut o tradiție din a se implica activ în sprijinirea evenimentului Ora Pământului, ocrotirea naturii fiind una dintre direcțiile de responsabilitate socială ale companiei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *