Premierul Mihai Tudose promite că Institutul Cantacuzino va deveni funcţional

Premierul Mihai Tudose promite că va urmări îndeaproape ca Institutul Cantacuzino să devină funcţional, motiv pentru care Guvernul a decis ca acesta să fie preluat de Ministerul Apărării Naționale și transformat în unitate militară cu conducere militară.

„Institutul Cantacuzino are un rol strategic naţional şi regional în asigurarea independenței României în domeniul producției de vaccinuri. Tocmai de aceea, revitalizarea şi dezvoltarea activităţii institutului este un obiectiv asumat al Guvernului.

Institutul Cantacuzino trebuie să redevină funcțional, iar pentru a ne asigura că acest lucru se va întâmpla, am decis ca acesta să fie preluat de către Ministerul Apărării Naționale și transformat în unitate militară cu conducere militară. Am sentimentul și speranța că o mână forte, alături de un proiect bine stabilit, vor îndeplini această misiune de importanță națională, iar eu personal voi urmări îndeaproape întregul proces.

Institutul reprezintă un brand românesc, cu o istorie de aproape un secol și cu multe performanțe atinse, motive pentru care trebuie să ducem mai departe această moștenire”, a scris, duminică, pe facebook, prim-ministrul Mihai Tudose.

Premierul le-a cerut săptămâna trecută miniştrilor Apărării şi Sănătăţii ca în decurs de o lună să elaboreze un proiect de act normativ privind trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea MApN.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *