Primarul Genoiu, despre spitalul regional din Craiova: Cel care are o problemă este proiectantul

Primarul Craiovei, Mihai Genoiu, a declarat, joi, că în cazul spitalului regional din Craiova, în acest moment, problema se află la proiectant şi că va solicita Ministerului Sănătăţii să se recupereze timpul pierdut, subliniind că autorităţile şi-au făcut treaba la timp.

„În videoconferinţa de ieri (n.r. – miercuri) la care au participat atât furnizorii de utilităţi, cât şi reprezentanţii administraţiei publice judeţene şi locale, vreau să vă spun că, din punctul meu de vedere, cel care o problemă în momentul acesta este proiectantul. Şi o spun cu cea mai mare fermitate. Nu ştiu cine este proiectantul din partea Ministerului Sănătăţii, dar acest proiectant cerea ieri în videoconferinţă lămuriri pentru care orice proiectant se deplasează la faţa locului, se deplasează la administraţie, solicită toate informaţiile şi după aceea prezintă un plan de situaţie. Deci acolo este o problemă. Consider că proiectantul se poate debarasa de autorităţi în momentul în care lucrează efectiv la fluxul interior al spitalului, lucrează la ceea ce înseamnă tehnologi internă a spitalului, la care se lucrează cu specialişti din sănătate, dar atâta timp cât discutăm de amplasament, discutăm de utilităţi”, a spus Genoiu într-o conferinţă de presă.

Primarul Craiovei a subliniat că, în ceea ce priveşte extinderea utilităţilor până la respectiva suprafaţă de teren, aceasta este obligativitatea furnizorilor de energie electrică şi gaze.

„Şi mai este o problemă pe care se pare că multă lume nu o înţelege. Noi avem în România o legea, este vorba de Legea 123, legea energiei, care stipulează obligativitatea furnizorilor de energie electrică şi de gaze de a extinde reţelele de distribuţie atunci când din studiu de oportunitate rezultă eficienţa acestor extinderi. Deci dacă la un moment dat se pune problema cine asigură extinderea utilităţilor până la suprafaţa de teren, este un studiu care se face şi (…) şi-o asumă distribuitorul. Deci nu cred că un spital regional cu o capacitate de aproximativ 1.000 de paturi nu poate să fie un consumator interesant pentru orice furnizor de utilităţi, că este vorba de gaze sau de energie electrică”, a explicat Genoiu.

Acesta a mai afirmat că în proiectul spitalului regional nu s-a pierdut timp din cauza autorităţilor locale, care au eliberat certificatul de urbanism pentru amplasament. „Voi solicita Ministerului Sănătăţii să se recupereze acel timp pierdut care nu s-a pierdut nicio clipă din cauza noastră, pentru că noi, la ora aceasta, avem eliberat certificatul de urbanism pentru PUZ-ul cel nou, pentru suprafaţa de 18 ha în condiţiile în care am luat deja măsura că urmează să fie mărită cu o suprafaţă de 9 ha, însumând 27 ha. Deci tot ce ţine de noi este rezolvat. (…) Nu ştiu cine sunt şi de unde sunt aceşti proiectanţi, dar ei trebuie să se adapteze la legislaţia românească şi să ştie cum stau lucrurile. Sperăm să se mişte mai repede, sperăm să înţeleagă că şi noi ştim pe ce lume suntem şi ştim clar că vrem acest spital regional şi cât timp vom fi aici, nimeni nu o să se apropie şi să ni-l ia de aici, pentru că ştim ce vrem”, a mai spus primarul Craiovei.

Sursa – AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *