Primarul Olguța Vasilescu a atras investitori străini la Craiova

Încetul cu încetul, Craiova revine în fruntea orașelor cu potențial economic. După ani de zile în care Bănia a fost văduvită, a reușit să atragă finanțatori importanți cu implicarea directă a primarului Lia Olguța Vasilescu. Primii care au venit în Craiova au fost turcii de la ETI, care au construit o fabrică de biscuiți de la zero, apoi la o distanță de niciun an, o fabrică din Marea Britanie de circuite integrate, Spirit Circutis. Nu trebuie să uităm nici de investitorii chinezi, care au venit în Bănie pentru a construi un cartier nou pentru tinerii craioveni, aduși chiar de edilul șef după o vizită în China. Condițiile pentru ca firma chineză Shandong Ningjian să construiască în Bănie au fost ca materialele de construcție să fie achiziționate de la firmele din zonă, iar majoritatea angajaților să fie craioveni.

Autoritățile locale susțin crearea unui alt parc industrial

Primăria Craiova în parteneriat cu Consiliul Județean susțin crearea a celui de-al doilea parc industrial, pentru care se vor asigura utilitățile, dar și scutiri și facilități fiscale.

Pentru că municipiul Craiova era unul dintre orașele cu o rată a șomajului destul de mare, administrația locală a creat Bursa locurilor de muncă a Primăriei cu sute de posturi disponibile. Astfel că în acest mod, numeroși craioveni au reușit să își găsească un job lawww.primariacraiova.ro/comunitate-de-presa/bursa-locurilor-de-muncă.html).

Mai mult decât atât, Craiova este primul oraș din România care a deschis un centru de afaceri în Marea Britanie, primarul Olguța Vasilescu încercând, în acest fel, să mențină o legătură cu firmele engleze.

Reamintim că, Lia Olguța Vasilescu, s-a implicat în a aduce investitori străini în Craiova încă din perioada când era senator de Dolj. În anul 2011, a participat împreună cu Victor Ponta și Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, la “Platforma industrială a Craiovei – oportunități de dezvoltare”. La acest eveniment au fost prezenți atât reprezentanți ai unor companii din Marea Britanie, precum și din Bănie în scopul oportunităților de afaceri în municipiul Craiova.

Sursa: www.oltenia24.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *