Primul Festival al Lubeniţelor la Dăbuleni, un mare succes.

În localitatea Dăbuleni din judeţul Dolj a fost organizat un festival care are în prim plan chiar cunoscutul pepene verde, cultivat în solurile nisipoase din Dăbuleni. Cei care s-au încumentat să participe la concursurile de mâncat şi feliat pepeni au fost premiaţi.

Concursul de mâncat lubeniţă într-un timp cât mai scurt a fost preferatul copiilor. Au fost şi alte concursuri, unele de-a dreptul dificile cu burta plină.

Gospodinele au pregătit cele mai bune reţete pe bază de pepene.

Aurelia Băjenaru, gospodină: Lubeniţa se consumă atât în stare proaspătă, cât şi sub formă de gem, dulceaţă. Dulceaţa se prepară doar din pulpa care există între coaja verde şi miezul propriu-zis al lubeniţei.

Cultivatorii de pepeni spun că această sărbătoare este binevenită pentru că promovează principalul produs local. Iar lubeniţa de Dăbuleni este renumită pentru gustul foarte dulce.

Violeta Ciuciuc, manager de proiect: Acest festival a venit ca o necesitate a cultivatorilor de a-şi promova lubeniţa. Oricum este celebră, brandul Lubeniţei de Dăbuleni şi invitam toţi doritorii să vină să deguste lubeniţele.

Sursa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *