Procurorii DNA, principalii competitori ai Liei Olguța Vasilescu în campania electorală

“Fiind campanie electorală, ultima săptămână, era normal să mă plimb și eu pe aici că asta este situația. Mie acest dosar mi se pare aberant. În secolul XX, primarii erau premiați pentru că boierii vremii le dădeau donații pentru municipalitate ca să poată să facă parcuri, să poată să facă muzee, pinacoteci etc. În secolul XXI, un primar este chemat la DNA, în săptămâna alegerilor, pentru faptul că a îndrăznit să văruiască niște fațade în orașul său. Este o altă încadrare, spălare de bani, în rest nu e nimic nou. Dar este de campanie electorala”, a precizat Lia Olguța Vasilescu, la ieșirea din sediul DNA.

Întrebată de jurnaliști dacă imaginea sa va fi afectată de chemările dese la DNA, Lia Olguța Vasilescu a precizat că are încredere în craioveni. “Vom vedea duminică, nu este foarte mult de așteptat, eu îi invit pe cetățenii Craiovei la vot și să își exprime punctul de vedere: dacă un primar ar trebui să stea timp de patru ani și să nu facă absolut nimic sau dacă un primar ar trebui să răspundă penal pentru faptul că a văruit niște fațade în zona centrală a orașului său. Eu, dacă ar fi să o iau de la capăt, aș face același lucru. Acei bani s-au procurat di8n donații pe care le-au făcut sponsori din municipiul Craiova. Acei bani nu au ajuns niciodată la mine, în buzunarul meu, nu au ajuns niciodată în buzunarul altcuiva. Acei bani se reflectă în fațadele care s-au văruit în centrul orașului. Acei oameni nu au primit niciun fel de avantaje de la Primărie și acei oameni, vreau să vă spun, că mulți dintre ei nu au niciun fel de legătură cu Primăria Municipiului Craiova. Sunt oameni de afaceri din oraș. Sunt unii care au avut contracte cu primăria, sunt alții care nu au avut contracte. Eu am făcut o conferință de presă la vremea respectivă, le-am spus tuturor celor care au vrut să ne ajute să înfrumusețăm orașul să ne ajute, au venit mulți dintre ei, unii care aveau contracte pentru că erau firme de construcții, alții care nu aveau contracte pentru că au alt profil de activitate”, a mai precizat Lia Olguța Vasilescu.

Edilul Craiovei susține că i-a reclamat pe procurorii DNA la Consiliul Superior al Magistraturii, invocând modalitatea în care s-au realizat audierile martorilor din dosar. “Nu am primit până acum niciun răspuns cu privire la faptul cum s-au anchetat martorii în dosarul meu. Eu sper din toată inima, dacă nu are probe CSM-ul, să mă cheme și pe mine să le arăt aceste probe. Dacă nu mă cheamă, le voi face publice ca să vedeți cum se fac dosare în România și cum se fac dosare în plină campanie electorală. Sunt totalmente nevinovată în acest dosar, mi se pare aberant și cred că niciun judecător normal din această țară nu poate să mă condamne pentru ceea ce este în acest dosar”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

“Mi se pare că este un dosar atât de cusut cu ață albă, încât nici nu știu cum să îl cataloghez. Dar, încă o dată vă spun că este de campanie electorală și trebuie să îl înțelegem. Eu înțeleg că Lia Olguța Vasilescu nu are voie să câștige Primăria Craiovei, că PSD-ul nu are voie să câștige în Craiova și că se fac demersuri în acest sens să se ajute ceilalți candidați. Cu atât mai mult cu cât săptămâna trecută, au fost militanți la ușile oamenilor de la alt partid care le-au spus că luni se va întâmpla ceva cu Olguța și nu va mai putea să candideze”, a subliniat Lia Olguța Vasilescu.

lupamea.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *