Profesorul Ilie Bădescu, ales membru corespondent al Academiei Române

Academia Română a ales prin vot secret în Adunare Generală, secretarul general al instituției, în persoana acad. Ioan Dumitrache.

Au fost aleși opt noi membri ai Academiei Române: patru membri corespondenți — Ilie Bădescu (Secția de Științe Economice, Juridice și Sociologie), Constantin Petolescu în cadrul Secției de Științe Istorice și Arheologie, Eugen Victor Cristian Rusu (Secția de Științe Tehnice), Radu-Emil Precup (Secția de Știința și Tehnologia Informației), doi membri de onoare din țară — Niculae I. Ionescu (Secția de Științe Chimice), Marcian David Bleahu (Secția de Științe Geonomice) — și doi membri de onoare din străinătate, respectiv Michael Rockner, Germania (Secția de Științe Matematice) și Barabasi Albert-Laszlo, SUA (Secția de Științe Fizice).

Prin lege și statut Academia Română poate avea un număr maxim de 181 de membri titulari și corespondenți și 135 de membri de onoare, din care cel mult 40 din țară, care activează în cadrul a 14 secții științifice: filologie și literatură; istorie și arheologie; matematică; fizică; chimie; biologie; geologie; științe tehnice; științe agronomice și silvice; medicină; științe economice, juridice și sociologie; filosofie, teologie, psihologie și pedagogie; arte, arhitectură și audiovizual; știința și tehnologia informației.

Profesorul Ilie Bădescu este un important colaborator al cotidianului nostru, răspunzând de fiecare dată pozitiv demersurilor noastre, ce s-au concretizat în publicarea a două interviuri care s-au bucurat de mare succes în mediul online. Cu acest prilej, îi transmitem sincere felicitări, alături de toată considerația noastră pentru vasta activitate științifică.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *