Rabla 2017. În ce condiții vei putea obține de la stat 10.500 de lei pentru a cumpăra o mașină nouă?

 

Proiectul de ordin MM privind aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național a fost lansat luni în dezbatere publică. Pentru a se aplica, acesta are nevoie doar de aprobarea ministrului mediului, Daniel Constantin. Spre deosebire de anii precedenți, ghidul programului supranumit „Rabla” va fi valabil nu doar pentru anul curent, ci și pentru anii 2018 și 2019

Prima de casare va rămâne tot la nivelul de 6.500 de lei. Față de anul trecut, prima de casare va fi condiționată de „cantitatea de emisii de CO2/km generată de sistemul de propulsie al autovehiculului nou, în regim de funcționare mixt”, este subliniat în proiectul de ordin. Pentru anul 2017, banii se vor da pentru mașinile noi al căror sistem de propulsie generează maximum 130g CO2/km.

În același timp, prima de casare va putea fi cumulată cu un ecobonus de 1.500 de lei, însă tot în funcție de emisii (pentru anul 2017, ecobonusul se va acorda pentru automobilele noi al căror sistem de propulsie generează o cantitate de emisii de maximum 98g CO2/km în regim de funcționare mixt), și poate chiar cu un ecobonus de 2.500 de lei pentru vehiculele cu sistem de propulsie hibrid. Prin urmare, un cetățean va putea primi de la stat maximum 10.500 de lei, adică 6.500 de lei primă de casare și 4.000 de lei ecobonus.

Prima de casare se va acorda numai pentru mașinile vechi de cel puțin opt ani (adică cele înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2010). Iar fiecare cetățean va putea să cumpere mai multe mașini noi prin programul „Rabla”, însă numai dacă predă, pentru casare, un număr echivalent de automobile vechi. Totodată, va exista și posibilitatea de a ceda prima de casare unei alte persoane, ne informeaza avocat.net.

 

Autor:Laurentiu.S

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *