Radu Vișan, noul secretar general al Federației Române de Fotbal

Gabriel Bodescu va fi secretar general adjunct, tot în urma propunerii lui Burleanu.

Cu unanimitate de voturi a fost aprobat ca Radu Vișan să fie propus pentru a face parte din Comisia Asociațiilor Naționale și Ciprian Paraschiv să fie propus ca membru în Comisia de Futsal și Beach Soccer, ambele comisii UEFA.

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a fost singurul membru al Comitetului Executiv care a lipsit.

FRF a decis întreruperea contractului cu Chivorchian pe 20 iulie. Pe 30 iunie, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, fusese suspendat din funcție de președintele Răzvan Burleanu, la solicitarea sa, ca urmare a dosarului în care este cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu de către DNA Timișoara.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat cu majoritate de voturi Organigrama FRF și a luat act de raportul de activitate al Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, de raportul de activitate al Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor și de raportul de activitate al Comisiei de Recurs.

Totodată, forul a aprobat componența organismelor jurisdicționale ale FRF pentru sezonul 2015-2016 (Camera Națională pentru soluționarea litigiilor, Comisia de Disciplină și Etică, Comisia de Recurs). Valeriu Argăseală, președintele clubului Steaua, a votat împotriva în ceea ce privește componența nominală a Comisiei de Recurs. Florian Prunea, președintele clubului CSMS Iași, nu a votat la acest punct de pe ordinea de zi.

Comitetul Executiv a aprobat cu majoritate de voturi Regulamentul Cupei Ligii, modificările Regulamentului de Organizare și Desfășurare a Activității Fotbalistice cu amendamentele dezbătute, modificările Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, modificările Regulamentului Disciplinar, cu unanimitate modificările Regulamentului privind Intermediarii, modificările Regulamentului privind Statutul Antrenorului.

A fost aprobată și componența nominală a seriilor Ligii a 2-a, ediția de campionat 2015-2016, cu mențiunea că până la data de 29 iulie 2015 li s-a acordat posibilitatea cluburilor din Liga a 2-a de a se retrage din competiție.

A aprobat sistemul competițional al Ligii a 2-a pentru sezonul 2015-2016, echipele situate pe locurile 13 și 14 retrogradând direct, apoi fiind organizat play-off și play-out, urmând ca din 2016-2017 Liga a 2-a să fie organizată într-o serie de 22 de echipe, iar din 2017-2018, Liga a 2-a să fie organizată într-o serie de 20 de echipe.

Aprobă componența nominală a seriilor Ligii a 3-a, incluzându-se, în temeiul art. 18 alin. 1 lit. a din ROAF, și cluburile Ceahlăul 2, Astra 2 și Unirea Dej. Cluburile din Liga a 2-a care se retrag până la data de 29 iulie 2015 vor fi incluse în seriile Ligii a 3-a în conformitate cu criteriul geografic.

Sistemul competițional la Liga a 3-a, pentru sezonul 2015-2016 prevede promovarea câștigătoarelor celor 5 serii și retrogradarea în Liga a 4-a unui număr de 8 echipe (respectiv cea mai slab clasată echipă de pe locul 14 într-un clasament al locurilor 1-14 și locurile 15 și 16), urmând ca în sezonul 2016-2017 Liga a 3-a să fie alcătuită din 6 serii de 16 echipe.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *