Raport preliminar în cazul incidentului feroviar din Dolj: „Nu a oprit la semnalul aflat pe culoarea roşie”

Agenția de Investigare Feroviară arată, într-un raport preliminar, că incidentul din județul Dolj, unde mai multe vagoane ale unui tren au căzut de pe un viaduct, s-a produs din cauză că mecanicul nu a respectat semnalele luminoase.

„În halta de mişcare Malu Mare trenul de marfă nr.80315 trebuia să oprească la linia II directă (în faţa semnalului de ieşire X2, care indica „OPREŞTE fără a depăşi semnalul”), pentru a aştepta trecerea pe linia III a două trenuri de călători. Trenul nu a oprit la linia II directă, depăşind semnalul de ieşire X2, care ordona oprirea, continuându-şi mersul pe linia curentă firul I spre halta de mişcare Banu Mărăcine. Linia curentă firul I, Malu Mare-Banu Mărăcine era închisă pentru circulaţia feroviară de la data de 26.07.2018 deoarece se executau lucrări de consolidare a viaductului de la km 200+306. Executarea lucrărilor de consolidare a tablierului metalic al viaductului de la km 200+306, au presupus demontarea suprastructurii căii pe întreaga lungime a viaductului (au fost demontate şinele şi grinzile de lemn) şi de asemenea, demontarea suprastructurii căii pe terasamentele adiacente culeelor viaductului respectiv a şinelor şi a traverselor de lemn normale, existente pe zona contraşinelor interioare de capăt ale viaductului”, se arată în notă, conform News.ro.

Conform documentului, trenul „a trecut peste zona terasamentului din spatele culeei nr.1 de pe care şinele şi traversele normale erau scoase, a lovit zidul de gardă al culeei nr.1 şi a circulat pe tălpile superioare ale lonjeroanelor”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *