RECORDURI: Cea mai veche plantă cultivată folosită în prepararea unei băuturi

Cea mai veche evidență care atestă faptul că vița de vie era cultivată pentru vin datează din anul 6000 î.Hr. din Mesopotamia (în prezent, Iraq). Recordul a fost omologat de Cartea Recordurilor la 18 iunie 2003.

Cu toate acestea, cea mai veche dovadă fizică de vin care a fost depozitat și băut datează din anul 5000 î. Hr. și a fost descoperit cu ocazia săpăturilor arheologice din anul 1968, din Iran, pentru descoperirea ceramicii. Cei care au inițiat procesul de fabricare a vinului, cunoscut sub numele de viticultură, în anul 3000 î. Hr., au fost vechii egipteni.

O altă plantă care a fost cultivată în urmă cu mii de ani, cu scopul de a face din ea o băutură, este planta de ceai (Camelia sinensis) din ale cărei frunze s-a făcut ceai timp de 2000-3000 de ani. Istoria notează că cea mai veche utilizare a acestei plante cu scopul de a face ceai datează din anul 2737 î. Hr., când împăratul chinez și specialist naturist Shen Nong a ales să își bea apa fiartă, chiar dacă niște frunze de ceai dintr-un arbore de lângă el au căzut în băutura sa, mai scrie site-ul guinnessworldrecords.com.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *