Regele Mihai, externat marți; starea generală este stabilă, tratamentul – de lungă durată

„Medicii au încuviințat ca Majestatea Sa Regele Mihai I să fie externat astăzi din clinica medicală de la Lausanne, după o internare de 17 zile. Regele a ajuns la reședința privată, unde va continua să fie sub observația echipei de medici de la clinică, alături de medicii de familie. Starea generală a Regelui este stabilă. Având însă în vedere gravitatea diagnosticului, tratamentul și procesul de recuperare vor fi de lungă durată și vor necesita o atentă supraveghere”, se precizează în document.

Potrivit sursei citate, „pentru zilele următoare, Principesa Elena va continua să fie alături de Regele Mihai I și Regina Ana, părinții săi”, iar „o echipă de angajați ai Casei Majestății Sale Regelui, detașați în Elveția, sunt alături de Majestățile Lor la reședința privată.”

Totodată, „Custodele Coroanei este în contact permanent cu Majestățile Lor și cu echipa de medici. Alteța Sa Regală își va continua angajamentele publice în țară, urmând să se întoarcă în Elveția curând, pentru a revedea pe Majestățile Lor”.

Casa Regală anunța, în urmă cu două săptămâni, că Regele Mihai se află internat într-o clinică din Lausanne și este într-o stare accentuată de slăbiciune fizică, primind tratament permanent.

Potrivit Biroului de presă al Regelui Mihai I, diagnosticele puse de echipa medicală sunt carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *