Rețetă: pește umplut pentru masa de Revelion

Pregătirile pentru trecerea dintre ani sunt în toi. Este important ca de pe masa de Revelion să nu lipsească câteva preparate, despre care românii superstițioși cred că vor aduce noroc în următorul an. Astfel, este important ca pe masa de Revelion să avem pește și alte cărnuri, dar și diverse legume și dulciuri.

Dacă mâncaţi peşte în noaptea de Revelion, veţi respecta tradiţia potrivit căreia anul viitor vă veţi strecura ușor printre greutăţi şi probleme.

Reţetă peşte umplut la cuptor – crap umplut

1,5 kg crap

10 linguri suc de roșii

100 ml ulei

1 kg cartofi

200 g ciuperci tocate din conservă

broccoli

1 tulpină de țelină

2 cepe de mărime medie

150 ml vin

1 ardei kapia sau ardei gras verde

sare

piper

cimbru

2 lămâi

Mod de preparare  

Curățăm peștele, îl crestăm, apoi îl călim în ulei. Îl scoatem din tigaie și prăjim în același ulei pe rând ciupercile, broccoli, cartofii, ardeii feliați subțire, tulpina de țelină și la sfârșit ceapa tocată mărunt.

Într-o tavă punem stratul de cartofi, îl acoperim cu ceapă călită, apoi punem peștele pe care îl umplem cu ciuperci, ardei, țelină, câteva felii de lămâie și 2 linguri din ceapă călită. Condimentăm cu sare, cimbru și piper după gust, stropim totul cu 150 ml vin alb și suc de roșii. În fiecare crestătură făcută peștelui punem felii de lămâie. Totul la cuptor, acoperit cu o folie de aluminiu pentru 20 de minute, apoi încă 10-15 minute fără folie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *