România a cucerit prima medalie de aur din istoria participării ei la Olimpiada Internațională de Biologie

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES de Ministerul Educației, performanța îi aparține lui Mircea Dan Mirea, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, aflat la al doilea premiu în acest concurs, după medalia de argint cucerită anul trecut în Indonezia.

România participă la Olimpiada Internațională de Biologie începând din 1997, an în care a obținut o medalie de argint și trei medalii de bronz.

Ulterior, elevii români și-au trecut constant numele pe lista premianților, însă niciodată pe lista laureaților cu aur (până în acest an), se mai arată în comunicatul MECȘ.

Sursa citată precizează că medaliații cu bronz sunt Alexandru Ionuț Duță (clasa a XII-a, Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina) și Bogdan Ionuț Siscă Jippa (clasa a XI-a, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București). Din lotul olimpic a făcut parte și George Cătălin Maier (clasa a X-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca).

Ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Biologie s-a desfășurat în perioada 12 — 19 iulie, în Danemarca (Aarhus), și a reunit 239 de elevi din 62 de țări, adaugă comunicatul MECS.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *