Reputatul profesor și medic neurolog Dumitru Constantin Dulcan va veni la Craiova

„Problema conștiinței în secolul XXI” este titlul conferinței pe care profesorul Constantin Dulcan o va susține în Cetatea Băniei. Evenimentul va avea loc pe data de 14 septembrie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Național „Marin Sorescu”. Rezervările se fac completând formularul de înscriere disponibil pe pagina Facebook a evenimentului sau contactându-i pe organizatori la numărul de telefon 0767.645.919 (Maria Ceaușilă, www.mariaceausila.ro).

Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan este cunoscut în special pentru lucrarea Inteligența materiei, publicată în România sub o formă cenzurată în perioada comunistă, dar republicată integral și cu adăugiri după Revoluția din 1989.

Autorul susține că sistemul nervos nu este singura structură capabilă de a prelucra informație la nivelul organismelor vii și admite existența, la nivelul tuturor celulelor, a unei structuri care suplinește funcția sistemului nervos. De profesie medic militar, cu specializările neurologie și psihiatrie, prof. Dulcan și-a legat numele de Spitalul Militar Central din București, unde a condus secția de neuropsihiatrie, apoi clinica de neurologie, având gradul militar de general de brigadă începând cu 1993.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *