S-a stabilit cauza decesului celor două persoane internate la spitalul Filantropia din Craiova

Decesul celor două persoane care au primit sânge la Spitalul „Filantropia” din Craiova a survenit în urma unui infarct miocardic, respectiv a unei insuficienţe respiratorii, declară surse apropiate anchetei, citate de corespondentul MEDIAFAX.

Rezultatele preliminare ale necropsiilor efectuate pe cadavrele celor doi pacienţi morţi, vineri, la Spitalul Municipal „Filantropia” din Craiova, au fost transmise de medicii legişti anchetatorilor, iar surse apropiate anchetei declară că decesul a survenit în urma unui infarct miocardic şi a insuficienţei respiratorii.

Pacientul în vârstă de 67 ani avea şi leucemie, şi aceasta fiind o cauza probabilă a decesului.

Şi specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au finalizat verificările la Spitalul Municipal, dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei, declarând, pentru MEDIAFAX, că au fost respectate procedurile privind efectuarea transfuziilor.

„Inspectorii au verificat modul în care s-au respectat procedurile şi s-au respectat, au verificat pungile de sânge administrate pacienţilor. S-a constatat că ele coincid cu cele menţionate în foaia de observaţie şi cu documentele de la Centrul de transfuzii sangvine. Au existat câteva documente incomplet completate”, a spus Ştefan Popescu.

În cel mult 30 de zile se aşteaptă şi rezultatele analizelor histopatologice.

Pe de altă parte, marţi, mai multe cadre medicale de la Spitalul „Filantropia” vor fi audiate la Secţia 1 Poliţie.

Doi pacienţi ai Spitalului „Filantropia” din Craiova au murit în urma unor transfuzii sanguine, iar alţi patru au avut reacţii adverse, Direcţia de Sănătate Publică Dolj, dar şi Poliţia deschizând anchete în acest caz.

Purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, dr. Ştefan Popescu, declara că vineri s-au făcut 12 transfuzii de sânge şi din cei 12 pacienţi, la şase au apărut reacţii adverse, doi murind.

Conducerea Spitalului „Filantropia” din Craiova a anunţat că a sistat efectuarea de transfuzii sanguine pentru cazurile grave şi sunt acoperite doar urgenţele majore până la finalizarea anchetei privind decesul a doi pacienţi ai unităţii medicale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *