„Sala Albastră” a Universității din Craiova devine „Aula Mihai I”

La propunerea Consiliului de Administraţie nr. 29 din 06.12.2017 şi prin Hotărârea Senatului Universităţii din Craiova nr. 9 din data de 7 decembrie 2017, în semn de recunoştinţă şi respect, Sala Albastră se va numi Aula Mihai I.

Sala Albastră a devenit spaţiul celor mai înalte ceremonii universitare, spaţiul în care cel mai înalt for al veţii academice, Senatul universitar, îşi desfăşoară lucrările care decid cursul vieţii academice craiovene, spaţiul în care, din timp în timp, se reunesc profesori, studenţi, mediul socio-economic, iar fiecare întâlnire înseamnă un nou pas pe drumul cunoaşterii şi al justei înţelegeri.

Din 7 decembrie, Aula Mihai I este şi semnul moştenirii spirituale pe care comunitatea academică din Craiova o are în grijă, semnul statorniciei, al demnităţii şi înţelepciunii, valori care desăvârşeşc cunoaşterea.

Universitatea din Craiova face parte din familia instituţiilor care poartă semnătura Regelui Mihai I. Pe 25 aprilie 1947, în Monitorul Oficialapărea Legea nr. 138 prin care Majestatea Sa Regele Mihai I aproba înfiinţarea Universităţii din Craiova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *