SC Salubritate Craiova SRL face verificări privind modul de precolectare a deșeurilor.

SC Salubritate Craiova SRL face verificări privind modul de precolectare a deșeurilor

Craiova, 26 iunie 2017

SC Salubritate Craiova SRL, prin Serviciul Corp Control, începe de astăzi, 26 iunie 2017, o serie de controale privind modul de colectare a deșeurilor pe cele peste 100 de străzi incluse în proiectul pilot de colectare selectivă la case. Timp de trei săptămâni, agenții constatatori vor verifica dacă cei 11.000 de abonați ai operatorului de salubrizare din municipiul Craiova, incluși în acest program, separă deșeurile menajere de cele reciclabile.

În primă fază, clienții vor primi informări referitoare la obligațiile utilizatorilor, prevăzute în Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare, precum și saci colorați destinați colectării selective (sac de culoare galbenă pentru deșeuri de plastic și metal, sac de culoare albastră pentru deșeuri de hârtie și carton și sac de culoare verde pentru deșeuri de sticlă). În cea de-a doua săptămână a acțiunii, lucrătorii Serviciului Corp Control vor controla conținutul recipientelor de precolectare, în zilele de ridicare a deșeurilor menajere, și vor întocmi somații pe numele proprietarilor în ale căror europubele vor fi găsite și materiale reciclabile (hârtie, carton, plastic, metal și sticlă). În ultima săptămână, agenții constatatori vor merge în teren în zilele de colectare a deșeurilor menajere și vor aplica sancțiuni contravenționale tuturor persoanelor fizice depistate că nu precolectează gunoiul separat.

Graficul acțiunii de verificare derulate de SC Salubritate Craiova SRL

PERIOADA ACȚIUNEA
26.06-30.06.2017 Verificare și informare, distribuire de saci colorați destinați colectării selective a deșeurilor
03.07-07.07.2017 Verificare și somare a proprietarilor care nu precolectează deșeurile separat
10.07-14.07.2017 Verificare și sancționare contravențională a proprietarilor care nu colectează deșeurile selectiv

 

„Acțiunea pe care o demarăm  vine după o perioadă de câteva luni în care am derulat exclusiv campanii de informare și conștientizare a populației cu scopul de a-i determina pe craioveni să colecteze deșeurile selectiv, în urma cărora am constatat că nu toți clienții vizați au înțeles mesajul nostru, acela că separarea deșeurilor  nu este legată doar de spiritul civic. Acesta vine în completarea obligației legale a fiecăruia dintre utilizatorii care beneficiază de sistemul de colectare separată iar verificările pe care le vom face au ca scop respectarea legii”, a declarat Mihai Butari, director general al SC Salubritate Craiova SRL.

 

Activitățile de verificare, somare și sancționare contravențională a abonaților care sunt incluși în proiectul pilot de colectare selectivă a deșeurilor la case vor continua și după finalizarea acestei acțiuni, prin controale realizate prin sondaj.

Reamintim persoanelor fizice incluse în proiectul pilot de colectare selectivă la case că au posiblitatea de a solicita saci colorați pentru precolectarea separată a deșeurilor reciclabile. Abonații pot suna la numărul de telefon 0251/422.733 (dispeceratul SC Salubritate Craiova SRL, apelabil non stop) sau pot scrie la adresa de e-mail craiovacurata@yahoo.com, precizând numele utilizatorului, adresa și un număr de telefon la care acesta poate fi contactat. Sacii vor fi distribuiți în mod gatuit, doar pe bază de semnătură.

Lista completă a străzilor incluse în proiectul pilot de colectare selectivă a deșeurilor la case poate fi consultată atașat sau la adresa

http://www.salubritate-craiova.ro/wp-content/uploads/2017/05/Lista-strazi-incluse-in-proiectul-de-colectare-selectiva.pdf

Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, actualizată, prevede:

Art. 13 Producătorii de deşeuri şi deţinătorii de deşeuri au obligaţia valorificării acestora, cu respectarea prevederilor art. 4 alin. (1)-(3) şi art. 20.

Art. 14 (1) Pentru respectarea prevederilor art. 13 şi în vederea facilitării şi îmbunătăţirii valorificării, deşeurile sunt colectate separat, în cazul în care acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, economic şi al protecţiei mediului şi nu se amestecă cu alte deşeuri sau materiale cu proprietăţi diferite.

Art. 61 (1) Următoarele fapte constituie contravenţie şi se sancţionează după cum urmează:

  1. a) cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei, pentru persoanele fizice, […] încălcarea dispoziţiilor […]art. 13, 14

Sursa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *