Secretarul general al Academiei, Victor Voicu, despre moartea lui Ionel Valentin Vlad: Îi păstrăm o amintire neştearsă

Secretarul general al Academiei, Victor Voicu, afirmă că moartea preşedintelui prestigiosului for, Ionel Valentin Vlad, căruia îi va păstra o amintire neştearsă, va marca evoluţia instituţiei şi a activităţii acesteia.

„Constatăm din păcate un eveniment extrem de neplăcut pentru Academia Română. (…) Ne exprimăm profundul regret eu şi toţi colegii. Este un eveniment care marchează Academia Română, marchează evoluţia noastră, evenimentele pe care le proiectăm. Ne exprimăm regretul nostru profund şi condoleanţe familiei, asigurând-o de toată compasiunea noastră. Îi păstrăm o vie şi neştearsă amintire. Dumnezeu să-l odihnească”, a declarat, duminică pentru AGERPRES, Victor Voicu.

El a menţionat că a avut „un dialog pozitiv în ansamblu” cu regretatul preşedinte al Academiei Române.

„Am avut un dialog pozitiv în ansamblu. Sigur că au fost şi momente când trebuia să analizăm şi probleme destul de delicate ale evoluţiei Academiei Române, dar în lumea ştiinţifică există contradicţii, dar nu antagonisme. A fost o relaţie bună, de colaborare, constructivă şi armonioasă. Am rezolvat adecvat chiar şi cele mai critice probleme ale Academiei”, a mai spus acad. Victor Voicu.

Sursa – AGERPRESS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *