Sevil Shhaideh NU va fi primul ministru al României

Președintele Romaiei Klaus Iohannis a declarat la ora 12:00 că respinge propunerea de numire pentru funcția de premier a Seviliei Shhaideh, Partidului Social Democrat împreună cu ALDE revenindu-i sarcina de a numi pe altcineva pentru a ocupa această funcție.

„Saptamana trecută, când am avut consultări cu partidele politice, PSD și ALDE, care au ținut să vină împreună, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziția de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra și am decis să nu accept această propunere.”

Decizia șefului de stat a fost criticată în presa românească, jurnalistul Ion Cristoiu catalogând acțiunile venite de la Cotroceni drept iresponsabile și lipsite de curaj. „Uite că nu vrea să o desemneze. Era clar, se știa. Klaus Iohannis s-a dovedit a fi un agent de influență al serviciilor. Ar fi trebuit să fie cineva care a absolvit Academia de Informații. Nimeni nu a dovedit pană acum ceva despre soțul doamnei Shhaideh. Klaus Iohannis e iresponsabil și laș. Nu a expus serviciile. PSD trebuie să meargă cu o a doua propunere. Acum ce o să facă? Să refuze și cea de-a doua propunere?”

De asemenea punctul de vedere afirmat de către Ion Cristoiu a fost susținut și de Victor Ponta printr-o postare a acestuia pe pagina personală de facebook „A avut dreptate domnul Cristoiu. Cu tot!!! Respect și complimente”

Rămâne de văzut ce propunere va face PSD împreună cu ALDE.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *