Sfaturi pentru viitoarele mame: Cum sa tratezi CORECT bolile din timpul sarcinii!

Perioada de graviditatea este una dintre cele mai frumoase etape din viata unei femei, insa poate fi si una extrem de dificila, mai ales in momentul in care apar complicatii neprevazute, fie in ceea ce priveste dezvoltarea fatului, fie in ceea ce priveste contactarea anumitor virusuri si bacterii de catre tanara mamica.

Cu atat mai mult, in aceasta perioada, o femeie insarcinata se gandeste, in primul rand, la copilul ei si la modul in care bolile care apar pe parcursul sarcinii pot fi periculoase pentru dezvoltarea sanatoasa a micutului. Ca orice viitoare mama, care se preocupa in special pentru viata micutului ei, ar fi bine sa te informezi atat asupra riscurilor din timpul evolutiei acestuia, cat mai ales asupra metodelor prin care ii poti asigura o existenta sanatoasa. Accesand link-ul https://www.babystem.ro/celule-stem vei descoperi informatii despre recoltarea celulelor stem, una dintre cele mai eficiente metode prin care poti veghea pentru sanatatea copilului tau pe tot parcursul vietii acestuia. Iar, in ceea ce priveste sanatatea, trebuie sa stii ca anumite afectiuni nu pot fi tratate la intamplare sau cu ajutorul medicamentelor uzuale in cazul anumitor boli, deoarece s-ar putea sa nu fie tocmai indicate in perioada sarcinii.

Descopera care sunt cele mai frecvente boli ce pot aparea in timpul celor 9 luni si cum le poti trata in mod corect!

  • Racelile severe

In perioada in care sarcina se dezvolta, sistemul imunitar este scazut, proces normal, de altfel, intrucat, in acest fel fatul se poate dezvolta normal, fara a exista pericolul respingerii de catre masurile de imunitate a noilor schimbari hormonale ce se produc in interiorul corpului tau. Insa, imunitatea scazuta favorizeaza, pe de alta parte, si contactarea anumitor virusuri si bacterii, generatori in special de gripa si raceala. In cazul in care racelile sunt minore, se recomanda, contrar anumitor mituri, administrarea de acetaminophen(paracetamol), insa cel mai bine ar fi sa ceri informatii despre febra in sarcina si despre alte simptome ale bolii de la medicul tau, iar acesta va sti exact ce medicament sa iti prescrie, in functie de gravitatea afectiunii si de evolutia sarcinii.

  • Infectiile urinare

Aceasta afectiune este una dintre cele mai intalnite in randul tinerelor mame, deoarece in aceasta perioada, in corpul lor se produc tot felul de schimbari hormonale ce favorizeaza vulnerabilitatea in fata infectiilor. Fiind o afectiune de tip bacterian, aceasta se trateaza de obicei cu antibiotice.

Probabil, in acest moment, multe dintre femeile insarcinate isi fac deja griji asupra miturilor conform carora, in timpul sarcinii este total interzisa administrarea de orice fel de tratament, in special antibiotice, pentru ca aceste se presupune ca ar pune in pericol sarcina. Nimic mai fals! Intr-adevar, exista anumite tratamente medicamentoase care prezinta un risc crescut pentru fat, insa numai un medic poate stabili ceea ce iti face bine si ce nu, atat tie, cat si micului embrion abia format in interiorul tau.

  • Scurgerile vaginale anormale si candidoza

Din punct de vedere fiziologic, surgerile vaginale sunt perfect normale la toate femeile, fie ca sunt insarcinate, fie ca nu si pot fi diferite de la persoana la persoana. Nu trebuie sa te ingrijorezi daca vei observa ca pe perioada sarcinii acestea vor creste in mod semnificativ. Acest lucru este absolut normal, fiind determinat din cauza nivelului de hormoni din organism. Insa, atunci cand constati schimbari ceva mai relevante, precum consistenta si mirosul diferit ale secretiilor vaginale, urmate, poate, de sangerari, este momentul sa faci o vizita medicului, deoarece poate fi vorba despre candidoza, o infectie vaginala ce trebuie supravegheata si tratata numai sub indrumarea medicului ginecolog.

Acestea sunt printre cele mai uzuale si normale, totodata, boli care pot aparea in timpul sarcinii, insa trebuie sa stii ca cel mai bine ar fi sa apelezi la sfatul medicului pentru a le trata si sa il urmezi intocmai, fara sa iei in calcul alte mituri care ar interzice un anumit tip de tratament. Un medic este singura persoana autorizata pentru a iti spune ce este bine sa faci si ce nu si, mai ales, daca exista riscuri in administrarea unui medicament.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *