SONDAJ CURS – Încrederea în DNA, la cote de AVARIE: președintele și Guvernul se prăbușesc

Un studiu de tip Omnibus lansat recent de către Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) arată  că 82% dintre români au încredere în Pompieri. Aceștia sunt urmați, la egalitate, de către Biserică (68%) și Armată (67%). Clasamentul instituțiilor cu un scor net pozitiv de încredere este încheiat de Poliție cu 55%. (Scor pozitiv: încredere>neîncredere)

În schimb, românii sunt neîncrezători față de partidele politice (84%). În topul neîncrederii ele sunt urmate de Parlament (76%), bănci (75%), și Guvern (74%).

În acest context, românii nu cred că principalele instituții ale Statului împărtășesc aceleași valori ca și ei. În coada listei se află instituțiilor măsurate se află Parlamentul României despre care doar 13% din români cred că are același valori. Dar nici Președintele, Guvernul, sau DNA nu se bucură de rezultate mulțumitoare: doar 23-25% dintre românii simt că au aceleași valori cu aceste instituții în timp ce aproximativ 60-70% simt că au valori diferite.

Studiul a avut loc în perioada 27 aprilie – 8 mai și s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3% la un nivel de încredere de 95%.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *