Sorin Grindeanu – premierul desemnat de PSD a fost acceptat de Klaus Iohannis. Reacţia lui Băsescu.

În această dimineață, Președintele țării Klaus Iohannis a acceptat propunerea pentru învestirea în funcția de prim-ministru a lui Sorin Grindeanu

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. 

Această propunere a stârnit imediat reacții, fostul șef al statului, Traian Băsescu, declarând pe contul personal de facebook că este greșit modul în care s-a făcut desemnarea unui premier, printr-un simplu comunicat și de asemenea reclamă faptul că la această numire în funcție ar fi trebuit să participe și cel vizat:

basescu-pmp

„Anunţarea desemnării Primului – ministru nu se poate face printr-un simplu comunicat.Dacă tot aţi decis să faceţi o desemnare, fie ea şi nepotrivită, din respect pentru români, dar şi din respect pentru relaţia instituţională, era obligatoriu să faceţi acest anunţ extrem de important pentru România într-o declaraţie făcută de dumneavoastră personal de la Palatul Cotroceni. Că la această declaraţie ar fi fost bine să fie alături de dumneavoastră şi desemnatul, este altă socoteală. Vă va fi greu să cereţi relaţii instituţionale corecte atât timp cât dumneavoastră nu le generaţi prin propriul comportament.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *