Statistică șocantă. 1.012 violatori si 343 de criminali se află în libertate în Marea Britanie!

Aspecte îngrijorătoare regăsite în ultimele rapoarte prezentate de oficialii Marii Britanii referitoare la situația securității populației. Aproape 46.000 de presupuși infractori, se află în libertate, în acest moment, pe teritoriul țării. Dintre aceștia, 343 sunt acuzați de crimă și 1.012 de viol.

43 de agenții sunt suspectați de neglijență în servicu, specificându-se în rapoarte că acestea mai pot fi acuzate și de dezamăgirea populației, oficialii poliției din Marea Britanie dând vina pe scăderile bugetului alocat acestor servicii pentru situația creată.

De asemenea, oficialii susțin faptul că din cauza scăderilor bugetare din acest sector s-a ajuns la tratarea cazurilor cu superficialitate de către lucrători, în unele situații fiind copleșiți de volumul de muncă la care sunt supuși, aceștia alegând uneori să amâne analizarea anumitor dosare în detrimentul altora mult mai urgente, uneori, eroarea umană fiind inevitabilă în acest caz.

Pe de altă parte, un alt aspect scos în evidență a fost acela că s-a ajuns în situația în care apelurile de urgență trebuie să fie amânate sau puse în așteptare deoarece nu se poate face față la toate sesizările primite zilnic, astfel, victimele fiind puse în pericol fără voia agenților de poliție sau a dispecerilor.

Zoe Billingham, persoana care a pus bazele acestui raport, susține faptul că aceaastă cercetare are ca scop ridicarea unui mare steag roșu referitor la situația actuală din domeniu securității populației din Marea Britanie și susține că ceea ce a reieșit în urma realizării acestui raport a condus la formularea unor concluzii de-a dreptu îngrijorătoare.

  • Lipsa detectivilor și investigatorilor a condus la o criză națională;
  • În momentul actual există mult prea multe cazuri de violență domestică pe teritoriu Marii Britanii;
  • 700 de violatori și persoane acuzate de abuzuri sexuale încă nu au fost analizați pe deplin pentru a se stabili nivelul de pericol pe care îl prezintă pentru societate;
  • Găștile și grupările infracționale și criminale nu au fost clasificate și monitorizate până în acest moment.

Sindicatele vin în apărarea lucrătorilor din acest domeniu și spun că principala cauză este scăderea bugetului alocat acestor servicii, scoțând în evidență faptul că începând cu 2009 și până în prezent, 21.500 de agenți de poliție au fost disponibilizați

 

Autor: Mihai.N

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *