Studenții Facultății de Economie şi Administrarea Afacerilor, pentru prima dată la competiția la internațională „CFA Institute Research Challenge“

Echipa de studenți a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității din Craiova a participat sâmbătă, 9 decembrie 2017, la prima etapă a concursului „CFA Institute Research Challenge“, faza locală, organizată la București, etapă care a presupus întâlnirea între reprezentanții companiei ce va face obiectul analizei financiare (Digi Communications NV) și echipele de studenți înscrise în concurs. A fost realizată o prezentare a companiei de către managementul companiei, precum și două sesiuni de întrebări din partea echipelor de studenți.

Anul acesta, pentru prima dată, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a universităţii craiovene este reprezentată în concurs de o echipă de 5 studenți (Daniela Cărbune, Cristian Cîrneanu, Alina Enache, licență, anul 3, specializarea Finanțe-Bănci; Monica Mărgărit, Angelica Nuță, master, anul II, specializarea Analiză și Evaluarea Financiară a Organizațiilor), coordonată de conf. univ. Cristian Stanciu (în calitate de Faculty Adviser), prof. univ. Cristi Spulbăr și Marian Șerban (Head of ALM, Banca Transilvania, în calitate de Industry Mentor).

„CFA Institute Research Challenge“ este un concurs internațional, organizat anual de către CFA Institute (o importantă organizație profesională globală din domeniul financiar, cu peste 142.000 de membri în 159 de țări), începând cu anul 2002. La ediția 2016-2017 a concursului, la nivel global, au participat peste 5.000 de studenți din 1.000 de universități.

În România, faza locală a concursului este organizată de către CFA Society România, începând cu anul 2012. În acest an sunt înscrise în concurs 7 echipe (două echipe ale Academiei de Studii Economice București și câte o echipă  de la Academia de Studii Economice a Moldovei din Chișinău, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Universitatea din Craiova și Universitatea Politehnică din București). Prezentarea finală a rapoartelor de cercetare va avea loc pe 3 martie 2018, echipa câștigătoare urmând să participe la faza regională, ce va avea loc la Dublin, Irlanda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *