STUDIU. 80% dintre români își invidiază colegii. „Să moară și capra vecinului”, printre proverbele care ne reprezintă

Împlinirile altora nu ne inspiră şi nici nu ne încurajează, aşa cum ar trebui. Un studiu recent arată că opt din zece români sunt invidioşi la locul de muncă.

Aproape 80% dintre români îi invidiază pe colegii de serviciu. Cel mai mult stârnesc invidia cei care care muncesc mai puţin şi câştigă mai mult. 46% admit că sunt invidioşi pe vacanţele cunoscuţilor pe care ei nu şi le permit.

În cazul a peste 20% dintre cei chestionaţi, hainele apropiaţilor declanşează sentimentul de invidie.

Maşinile şi casele celorlalţi sunt şi ele motive de gelozie pentru 14% dintre români. Românii sunt invidioşi şi pe telefoanele de ultimă generaţie ale cunoscuţilor, dar şi pe reuşitele copiilor acestora.

Studiul mai arată că tinerii, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, acordă o foarte mare importanţă banilor şi poziţiei sociale, iar, în unele situaţii, nepotismul, pilele și relațiile contează mai mult decât studiile. În plus, unul din cinci tineri resimte succesul altora ca pe o presiune neplăcută asupra lor.

Cercetătorii au mai descoperit și ce proverbe ne caracterizează. Printre ele se numără: „Să moară și capra vecinului”, „Ce e al meu e-al meu, ce-i al tău e tot al meu” și „Capul plecat sabia nu-l taie”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *