SUA acordă Ucrainei un ajutor în valoare de 335 de milioane de dolari

„Vicepreședintele (american) a apreciat eforturile realizate de președintele Poroșenko pentru a forma un guvern stabil, orientat spre reforme, și a insistat asupra faptului că această etapă, ca și promulgarea reformelor necesare, sunt esențiale pentru a debloca ajutorul financiar internațional, printre care a treia tranșă de împrumuturi în valoare de un miliard de dolari (880 de milioane de euro)”, a informat Casa Albă la finalul întrevederii dintre vicepreședintele Joe Biden și președintele ucrainean, Petro Poroșenko, la Washington.

Dacă Statele Unite au căutat să sprijine guvernul proocidental ucrainean, au emis, de asemenea, rezerve legate de corupția din această țară.

Acest anunț a fost făcut după ce parlamentul de la Kiev a validat marți demisia procurorului general Viktor Șokin, acuzat că ascunde faptele de corupție și sabotează reformele.

În mai 2014, Statele Unite au acordat Ucrainei a doua tranșă de împrumut de un miliard de dolari, destinată să ajute țara să învingă insurecția susținută de Rusia și să reconstruiască o economie slăbită după anexarea Crimeii în 2014.

Prima tranșă de împrumut a fost acordată în aprilie 2014, mai scrie AFP.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *