Sute de copii și adulți îmbrăcați în costume naționale au sărbătorit Ziua Mondială a IEI la Târgu Jiu.

Câteva sute de persoane, adulți și copii, inclusiv turiști, au participat la hora organizată în Parcul Coloanei fără Sfârșit din Târgu Jiu, cu ocazia Zilei Internaționale a Iei.

Programul a început cu niște hore ale dansatorilor din Ansamblul „Doina Gorjului”, după care cele câteva sute de persoane prezente s-au prins într-o horă de mână. Au fost prezenți copii din mai multe sate gorjenești, între care Baia de Fier, Bărbătești, Țicleni, Albeni, Curtișoara, Hobița, Bâlta, Crușeț, Cloșani etc.

Festivalul RomânIA autentică se află la a doua ediție, anul acesta desfășurându-se la Târgu Jiu, Hobița și Iași. În aceeași zi, sărbătoarea va continua cu o serbare câmpenească la Hobița, satul natal al lui Constantin Brâncuși. În ziua de Sânziene, Hobița vă așteptă cu expoziții și demonstrații ale meșteșugarilor populari, mâncare tradițională și multă voie bună. Programul artistic va debuta la ora 12.00 iar pe scena festivalului vor evolua ansambluri din toate zonele județului, cum ar fi Ansamblul ‘Roua’ din Cloșani, Ansamblul ‘Cânt și Joc’ din comuna Peștișani, Ansamblul ‘Brâulețul’ din comuna Bălcești, Ansamblul ‘Maria Apostol’ din comuna Bâlta, Ansamblul ‘Liviu Dafinescu’ din comuna Baia de Fier, Ansamblul ‘Flori de Joc’ din comuna Țânțăreni, Ansamblul ‘ Altița Bărbăteștiului’ din comuna Bărbătești, Ansamblul ‘ Cununița’ din comuna Dănciulești, Ansamblul ‘ Bobocelu’ din comuna Crușeț, Ansamblul ‘Brâulețul’ din orașul Turceni, ansambluri și grupuri vocale ale Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Sursa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *