Taifunul Etau lovește insula centrală a Japoniei

Acest fenomen ciclonic a afectat prefectura Aichi (centru) la ora locală 10:23 (01:23 GMT), a anunțat Agenția Meteo din Japonia (JMA).

Ploi diluviene s-au abătut asupra Japoniei de mai multe zile, iar creșterea nivelului apelor a obligat autoritățile să recomande la zeci de mii de localnici să-și părăsească temporar casele din sudul și centrul arhipelagului. Zonele respective riscă să fie afectate și de alunecări de teren.

Taifunul Etau se deplasează cu o viteză de 30 de kilometri pe oră, însoțit de vânturi care suflă cu 125 km/h. Se așteaptă ca Etau să se îndrepte spre nord și să traverseze partea centrală a insulei Honshu și să ajungă în marea Japoniei la sfârșitul amiezii, potrivit Agenției Meteo din Japonia.

Numeroase trenuri circulă în mod neregulat sau au fost suspendate în centrul și estul țării, mai multe linii fiind afectate miercuri dimineața la ora de vârf în megalopola Tokyo, au precizat companiile feroviare.

Circa 30 de zboruri interne au fost deja anulate la primele ore ale zilei de principalele companii aeriene, iar numărul anulărilor ar putea crește pe parcursul zilei.

Între 20 și 30 de taifunuri afectează anual Asia, dintre care jumătate se abat asupra Japoniei.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *