Top 10 invenții ale anului 2016

Ne apropiem de sfârșitul anului și așa cum ne sugerează tradiția, este vremea bilanțului, vremea când facem o retrospectivă a realizărilor din anul ce a trecut și vremea când facem planuri pentru anul ce bate la ușă. Deoarece progresele importante vin pe calea științei, am făcut un top cu cele mai mari cuceriri ale inventicii din anul 2016.

1.Teleportarea holografică

Cercetătorii de la Microsoft au venit cu un dispozitiv care este similar cu cele pe care le cunoști din filmele SF. Dacă persoana cu care vrei să vorbești este foarte departe, puteți trimite imaginea holografică pentru a vorbi sau chiar a interacționa. teleportare

 

2.Ecranul flexibil

Se pare că acum poți rula televizorul pur și simplu și să-l iei cu tine oriunde.

ecran-flexibil 

3.Scooter-ul Hoverboard

Scooter-ul care se auto-echilibrează, cunoscut sub denumirea de hoverboard, cu toate că nu planează este, de departe, cea mai inovativă apariție a anului. Odată ce te poziționezi deasupra lui, acesta folosește două giroscoape electrice pentru a crea un echilibru automat, permițându-le celor ce îl folosesc să circule cu viteză înainte, înapoi și în jurul unui lucru.

scooter

 

4.Corp de urgență detașabil pentru avion

Siguranța zborului este primordială pentru călători, astfel încât oamenii de știință sunt în mod constant în căutarea unor soluții pentru a îmbunătăți confortul și condițiile de siguranță. Vladimir Tatarenko, un inginer ucrainean, a conceput un sistem care detașează compartimentul pentru pasageri de restul avionului în caz de urgență și asigură aterizarea pe orice suprafață.

corp-urgenta

 

5.Tableta PC pentru nevăzători

Această tabletă va permite persoanelor nevăzătoare să citească zeci de mii de cărți. Ecranul acesteia este prevăzut cu numeroși senzori care vor alcătui alfabetul Braille.

tableta

6.Tirul transparent

În fiecare an, o mulțime de oameni sunt răniți sau își pierd viața în urma accidentelor de mașină, iar multe astfel de eveninemte nefaste au loc din cauza faptului că vizibilitatea este blocată de către vehiculele masive, precum camioanele sau tirurile. Pentru ca acest lucru să fie evitat, Samsung și agenția de publicitate Leo Burnett au creat un sistem inovativ care să asigure securitatea șoferilor, și anume unul care să infățișeze pe un ecran aflat pe spatele tirului ceea ce se află în fața și în lateralul său.

tir

 

7.Tigaia care te învaţă să găteşti

Cât de fierbinte trebuie să fie tigaia? Când ştim că este gata mâncarea? Dacă ai de gătit un fel sofisticat, şansele de a îţi pune aceste întrebări sunt mari, dar tigaia inteligentă îţi poate răspunde la aceste întrebări. După ce alegi o reţetă din cadrul unei aplicaţii de pe smartphone, tigaia foloseşte bluethoot-ul şi un senzor special de căldură care oferă instrucţiuni în timp real pe ecranul smartphone-ului.

tigaia 

8.Imprimanta pentru unghii

Dacă îți dorești modele noi pe unghii în fiecare zi, atunci este perfectă pentru tine. Este suficient să încarci orice imagine pe smartphoneul tău la nailbot, iar aceasta îl va imprima pe unghiile tale.

imprimanta

 

9.Holograme gigant 

Ce poate fi mai neobișnuit decât o balenă uriașă în interiorul sălii de sport a școlii? Magie Salt poate crea nu doar animale marine gigante ci și dragoni, mici elefanți roz sau chiar lumi întregi.

holograme

10.Cartea care filtrează apa

Aproximativ 663 de milioane de oameni de pe întreg globul nu au acces la apă potabilă, iar cauza este reprezentată de faptul că filtrarea acesteia este un procedeu complicat și costisitor. Acum, insă, a fost inventată o carte care filtrează apa, distrugând 99% din bacterii.

cartea 

Autor: Scuipici Laurențiu

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *