Trump l-a înlocuit pe Klemm

Președintele SUA Donald Trump l-a nominalizat pe Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador al Statelor Unite la București, potrivit unui comunicat al Casei Albe.
Adrian Zuckerman este născut în 1956 la Iași. La 10 ani a emigrat în SUA și vorbește fluent limba română. Zuckerman este avocat, admis în Baroul din New York în 1984, și este partener în cadrul firmei internaționale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, acesta a condus serviciile imobiliare naționale și corporative ale mai multor companii de peste ocean. Este membru al consiliului de administrație al Kids Corp. și se ocupă de consiliul de absolvenți ai Școlii de Drept din New York, fiind totodată activ în inițiative filantropice și educaționale. Și-a obținut diplomele de licență la Institutul de Tehnologie din Massachusetts și la New York Law School.
Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, anunțase pe 11 iunie că ambasadorul american în România, Hans Klemm, va fi înlocuit de o persoană care cunoaște limba română, fără să dezvăluie identitatea viitorului ambasador. Adrian Zuckerman îl va înlocui pe actualul ambasador după ce propunerea sa trece de votul Congresului SUA.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *