Turcia: Atentatul de la Ankara a făcut 34 de morți și 125 de răniți (ministrul sănătății)

„30 de persoane au fost ucise pe loc și alte patru (au murit) la spital”, a declarat Müezzinoglu jurnaliștilor după o reuniune de securitate convocată de prim-ministrul Ahmet Davutoglu.

Bilanțul anterior anunțat de guvernorat era de 27 de morți și 75 de răniți, amintește France Presse.

Ministrul de interne, Efka Ala, a explicat, la rândul său, că „un vehicul capcană circulând” în centrul orașului este la originea atacului, dar el nu a făcut referire la nicio organizație.

„Dispunem de elemente serioase în această anchetă, dar toate acestea vor fi anunțate ulterior, poate mâine (luni)”, a spus Ala. „Turcia va merge mai departe cu hotărâre în lupta împotriva terorismului”, a adăugat el.

Potrivit ministrului sănătății, „una sau două dintre victime sunt la originea acestui atac”.

Explozia s-a produs la 18.45 ora locală (16.45 GMT) în piața foarte frecventată Kizilay, situată în inima Ankarei, unde se află magazine și prin care trec multe linii de autobuz și o stație de metrou.


ORA 22.19 Cel puțin 32 de morți în explozia de la Ankara (oficiali din securitatea turcă)

Bilanțul victimelor atentatului cu mașină capcană comis duminică în centrul capitalei Turciei Ankara a urcat la cel puțin 32 de morți, au anunțat două surse din securitate, citate de Reuters.

Una dintre aceste surse a declarat inițial că 33 de persoane au murit, dar mai târziu a afirmat că sunt 32 de morți.

ORA 20.28 Turcia: Cel puțin 27 de morți și 75 de răniți în explozia de la Ankara (guvernatorul local)

Cel puțin 27 de persoane au fost ucise și alte 75 rănite într-o explozie în centrul Ankarei, a anunțat guvernatorul local, citat de CNN-Turk, relatează Reuters și DPA.

Potrivit unui oficial din domeniul securității, citat de Reuters, explozia pare să fi fost un atentat sinucigaș cu mașină capcană. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

ORA 20.14 Turcia: Cel puțin cinci morți și 20 de răniți într-o explozie la Ankara

Cel puțin cinci persoane au fost ucise și alte 20 rănite într-o explozie care a avut loc duminică la Ankara, a indicat un oficial din domeniul securității, citat de Reuters.

Potrivit sursei, explozia pare să fi fost un atentat sinucigaș cu mașină capcană. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

AFP precizează la rândul său că drama s-a produs în Piața Kizilay, în centrul metropolei turcești, unde sunt multe magazine. Numeroase ambulanțe au fost trimise la fața locului. Televiziunile au arătat imagini cu autobuze calcinate și membri ai echipelor de salvare transportând răniți.

Explozia a survenit după circa trei săptămâni după un atentat sinucigaș cu mașină capcană, ce a fost revendicat de o grupare disidentă față de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK, separatiștii turci), care a vizat, tot în centrul Ankarei, vehicule ce transportau personal militar. Atentatul s-a soldat cu 29 de morți.

ORA 19.35 Turcia: Mulți morți și numeroși răniți într-o explozie în centrul Ankarei (media)

Mai multe persoane au fost ucise și numeroase rănite într-o explozie violentă care a avut loc duminică seara în centrul Ankarei, au relatat canalele de televiziune locale, evocând un atentat, relatează AFP.

Numeroase ambulanțe au fost trimise la fața locului, în Piața Kizilay, în centrul metropolei turcești, potrivit televiziunilor.

 

În imaginile difuzate de televiziuni puteau fi văzute autobuze calcinate și numeroși membri ai echipelor de salvare transportând răniți.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *