Un nou incendiu s-a produs în apropiere de orașul Marsilia

În jur de 250 de hectare de vegetație au fost deja mistuite de flăcări la începutul serii de luni, în acest incendiu care a izbucnit la câțiva kilometri de portul Marsilia, al doilea oraș francez ca mărime.

„Situația este foarte dificilă, există rafale de 80 până la 100 de kilometri pe oră”, a declarat pentru AFP Didier Réault, primarul adjunct al Marsiliei și președinte al parcului național Calanques.

Potrivit lui Réault, nici o locuință nu era totuși amenințată de flăcări, iar hanul pentru tineri din inima zonei de tufișuri a fost evacuat.

„Resurse considerabile au fost desfășurate”, a explicat un purtător de cuvânt al pompierilor.

Un nor impresionant de fum era vizibil din centrul orașului Marsilia iar compania aeriană Canadair și-a multiplicat rotațiile în jurul orașului încercând să restrângă la maximum efectele sinistrului care împiedicau decolarea avioanelor.

Mai la vest, în zona Carcassone, un alt incendiu de pădure a continuat, de asemenea, să progreseze după ce a ars 250 de hectare de tufișuri în câteva ore, potrivit pompierilor.

Aceste zone au fost plasate luni în stare de „risc excepțional” de incendiu, din cauza vântului puternic și a temperaturilor ridicate. Seceta este, de asemenea, extremă.

La 10 august, un incendiu a distrus peste 3.000 de hectare, precum și 30 de case, la nord de Marsilia. Acesta a fost oprit abia la porțile orașului, amintește AFP.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *