Un nou tratament pentru bolnavii de poliartrită reumatoidă

Aproximativ un procent din populaţia României este afectată de poliartrită reumatoidă, o boală autoimună progresivă, nevindecabilă, care distruge cartilagiile şi oasele. Boala debutează, de obicei, cu inflamarea încheieturilor şi dificultatea de a folosi mâinile în primele ore ale zilei. Chiar din primii ani de la instalare, boala afectează abilităţile locomotorii ale pacientului. 

Dr. Ruxandra Ionescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Reumatologie, spune că această afecţiune este subdiagnosticată în ţara noastră. Medicul a precizat că, deşi avem la dispoziţie cele mai noi tratamente, acestea sunt foarte scumpe, costul lunar al terapiei ajungând până la 2.000 de euro. Totodată, doar 200 de pacienţi beneficiază de acest tratament prin programul naţional dedicat acestei boli. În România, din cele nouă terapii biologice utilizate în Statele Unite ale Americii şi restul Europei, sunt folosite patru, a adăugat dr. Ionescu.

Medicii specialişti au lansat, recent o nouă metodă de terapie pentru pacienţii cu poliartrită reumatoidă care nu răspund la alt tip de tratament. Medicamentul se eliberează pe bază de reţetă şi se administrează prin injecţie subcutanată, de obicei în coapsă sau abdomen. Noua terapie este diferită, deoarece are o acţiune mai rapidă, generează mai puţin dis-confort şi este mai puţin dureroasă la injectare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *