Ungaria pregătește reducerea subvențiilor pentru refugiați și spațiu de cazare egal cu condițiile din închisori

Conform unui proiect legislativ făcut public luni, persoanele cărora li s-a acordat o formă de protecție internațională, inclusiv azil, vor avea permisiunea de a rămâne într-un centru de primire pentru o perioadă de numai o lună, față de două luni în prezent.

Spațiul maxim disponibil în aceste centre ar trebui să fie identic cu cel stabilit pentru închisori.

Totodată, guvernul va elimina unele dintre subvenții, precum fondurile pentru educație destinate acestor persoane.

‘Scopul principal este reducerea subsidiilor pentru solicitanții de azil și pentru cei care au primit protecție internațională’, explică guvernul de la Budapesta, precizând că în acest fel este combătută migrația economică.

Anul trecut, numai 508 solicitanți de azil au primit o formă de protecție în Ungaria, printre care azil, conform datelor făcute publice de Biroul pentru Imigrație.

Comitetul Helsinki din Ungaria a criticat noile măsuri, precizând că acestea vor face imposibilă integrarea refugiaților în această țară, împingându-i spre alte destinații. ‘Reglementarea arată intenția guvernului ungar: niciun ajutor pentru integrare din partea statului în Ungaria’, a declarat Marta Pardavi, vicepreședinte al Comitetului Helsinki.

Ea a avertizat că, în aceste condiții, migranții care vor continua să vină în Ungaria nu se vor mai putea adresa decât organizațiilor care ajută persoanele fără adăpost.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *