Universitatea din Craiova are locuri în cămine pentru toate solicitările

Universitatea din Craiova dispune de 2.600 de locuri de cazare şi poate soluţiona pozitiv toate cererile venite în acest sens din partea studenţilor pentru că nu depăşesc numărul de locuri în cămine.

Prorectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Magdalena Mihai, a declarat presei că, deşi căminul nr. 2 va intra în reparaţii până la sfârşitul acestui an, există locuri suficiente în celelalte opt cămine pentru toate solicitările.
„Avem 2.600 de locuri de cazare, iar numărul de cereri de cazare este tot în jur de 2.600. Din experienţa anilor trecuţi, nu toţi cei care depun cereri, vin în cămin. Deci vom fi în măsură să asigurăm cazare pentru toate solicitările”, a spus prorectorul Universităţii din Craiova.
Căminul nr.2 intră în reparaţii, iar pentru aceste lucrări, care ar trebui finalizate până la 1 ianuarie 2017, este alocată în buget suma de 1.000.000 de lei.
„Universitatea din Craiova dispune de cămine de categoria I, care asigură condiţiile unui hotel de 3 stele – în cameră sunt cazaţi câte doi studenţi, au televizor, au chicinetă, au frigider, iar acestea sunt căminele 3, 6, 8, 12. Aici taxele sunt de la 195 lei/lună/loc pentru studenţii la buget, plus utilităţi, până la 245 lei/lună/loc, pentru studenţii la taxă. Studenţii bursieri ai statului români achită o taxă de 100 lei/lună, plus utilităţi, iar cadrele didactice – 300 lei/lună plus utilităţi. Cămin de categoria a II-a este căminul 10, unde taxele pornesc de la 175 lei/lună pentru studenţii la buget, până la 225 lei/lună/loc pentru studenţii cu taxă, iar studenţii bursieri ai statului român plătesc 80 lei/lună. Căminele de categoria a III-a sunt căminele 1, 11 şi 13 unde pornim de la o taxă de 135 lei/lună/loc pentru studenţii de la buget şi 185 lei/lună/loc pentru studenţii cu taxă, iar studenţii bursieri achită o taxă de 40 lei/lună/loc”, a mai spus Magdalena Mihai.
Căminele de categoria a III-a sunt încă nemodernizate, însă, faţă de anul trecut când erau patru cămine de categoria a III-a, acum este doar unul, căminul 2 fiind în proces de modernizare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *