Universitatea din Craiova, partener oficial în proiectul ReStart – pentru un jurnalism de calitate

Proiectul ReStart — pentru un jurnalism de calitate, în cadrul căruia AGERPRES este partener media, a fost lansat în data 3 mai de SRJ MediaSind, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, fiind inspirat de conceptul „The Ethical Journalism Initiative”, promovat de Federația Internațională a Jurnaliștilor, și se adresează studenților din universitățile românești care vor să se implice în promovarea unui jurnalism de calitate.

Proiectul-pilot a fost lansat la Universitatea Danubius din Galați împreună cu Agenția Națională de Presă AGERPRES în urmă cu doi ani. În acest timp, studenții instituției au fost familiarizați cu principiile profesiei de jurnalism și cu normele Codului Deontologic al Jurnalistului.

„Având un real succes, proiectul a fost extins acum și la celelalte universități din țară. ReStart urmărește ca studenții să intre în contact nemijlocit cu exigențele meseriei de jurnalist, prin participarea efectivă la activități redacționale, prin redactarea de știri sau realizarea de fotografii ori materiale video”, se menționează în comunicat.

Studenții care vor fi selectați să participe la proiect vor primi legitimații de voluntari AGERPRES, iar cele mai bune articole, fotografii sau materiale video, vor fi postate pe site-ul www.mediasind.ro, pe site-urile partenerilor naționali/internaționali, pe site-urile universităților participante, și vor fi promovate în presă. Cele mai bune materiale vor fi premiate.

Proiectul se va desfășura timp de un an, în perioada 3 mai 2016 — 3 mai 2017.

Universitatea din Craiova a fost înființată prin Hotărârea Consiliului de Miniștri nr. 894 din 27 august 1965 (publicata în Buletinul Oficial al R.S.R., nr. 2, din 10 septembrie și a reușit să devină cea mai importantă instituție academică din zonă. Instituția a contribuit, de-a lungul anilor, la dezvoltarea științei și culturii naționale, la tezaurizarea și difuzarea valorilor culturii și civilizației, la formarea și perfecționarea resurselor umane înalt calificate, la integrarea contribuțiilor științifice românești în dezvoltarea științei universale.

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Naționala de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1927, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații.

Înființat în anul 2001, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind — SRJ MediaSind este organizația națională a jurnaliștilor și a lucrătorilor din mass-media românescă. MediaSind și-a câștigat renumele de apărător al oamenilor din presă și tipografii, asumându-și, printre altele, inițierea și semnarea primului Contract Colectiv de Munca la nivel de ramură mass-media și al Codului Deontologic al Jurnalistului. Este membru—fondator al Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, organizație afiliată la Federația Internațională a Jurnaliștilor și Federația Europeană a Jurnaliștilor.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *