Vâlcea: Opt familii din Alunu afectate de alunecarea de teren vor primi ajutoare de la Guvern.

Opt familii din localitatea vâlceană Alunu, care au fost afectate de alunecarea de teren produsă în punctul Gropile, vor fi despăgubite cu bani, după ce acestea au fost incluse pe lista persoanelor pentru care Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgenţă.

Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Vâlcea, în Monitorul Oficial nr. 618, partea I, din 31 iulie 2017, a fost publicată Hotărârea de Guvern, adoptată în baza Legii nr. 416/2001, prin care au fost aprobate ajutoarele de urgenţă pentru sprijinirea unui număr de 463 de familii şi persoane singure, conform anexei, în valoare totală de 1.272.700 lei.

„Un număr de 25 de familii şi persoane din judeţul Vâlcea, vor beneficia de ajutoare a căror valoare este cuprinsă între suma de 1.000 până la 7.000 lei. Printre aceşti beneficiari se numără şi cele 8 familii din localitatea Alunu, ce au fost afectate de alunecarea de teren produsă în punctul Gropile, pentru care Instituţia Prefectului, judeţul Vâlcea, a făcut demersurile legale prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială – Vâlcea, în vederea acordării sprijinului financiar de către Guvernul României”, se afirmă în comunicat.

 

Alex Călin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *