Vietnam – 30 de ani de reforme


Ambasada Republicii Socialiste Vietnam a organizat, pe 2 noiembrie, la București, Conferința si expoziția de fotografii Ho Chi Minh pentru a celebra 30 de ani de reformare.
La conferință au participat reprezentanți ai Direcției centrale de studii indochineze din cadrul Academiei de Studii Economice din București, foști ambasadori ai României in Vietnam, oameni de afaceri din Romania, studenți și reprezentanți ai comunității vietnameze din Romania.

Vietnam, pe harta investițiilor și a turismului

Au fost abordate teme legate de viața președintelui Ho Chi Minh si politica externa abordata de acesta, dar si despre diplomația actuala a Vietnamului si realizările economice după 30 de ani in care tara a trecut printr-un progres alert.
Deși țară socialistă, Vietnamul a trecut de la economia centralizată planificată, la economia de piață.
Mai mulți oameni de afaceri prezenți la conferință au apreciat realizările economice extraordinare ale Vietnamului și și-au arătat interesul pentru a investi in aceasta țară. De asemenea, oamenii de afaceri au pus Vietnam pe harta turistică și de investiții, tara asiatica oferind in prezent un climat propice pentru ambele activități.
In finalul conferintei, Excelenta Sa Tran Thanh Cong, ambasadorul RS Vietnam la Bucuresti, a subliniat meritele președintelui Ho Chi Minh, precum si relatia de prietenie dintre Vietnam si Romania.
Excelenta Sa a mai aratat si implicarea Vietnamului la nivel regional si international, tara asiatica avand un rol tot mai important la nivel mondial. Dovada a acestui rol important este si gazduirea summit-ului APEC ce va avea loc in aceasta luna la Hanoi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *