Viorica Dăncilă: Reprezentanţii mediului de afaceri vor găsi în Guvernul României un partener loial

Reprezentanţii mediului de afaceri vor găsi în Guvernul României un partener loial, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, joi, în deschiderea International Business Forum, într-un mesaj citit de către vicepremierul Ana Birchall.

„Vreau să îi asigur pe reprezentanţii mediului de afaceri şi pe investitori că vor găsi în Guvernul României un partener loial, pregătit să le asculte solicitările şi gata să intervină pentru a asigura un climat favorabil investiţiilor şi dezvoltării afacerilor”, a spus premierul, în mesajul citit la Palatul Parlamentului.

Totodată, a menţionat priorităţile Executivului.

„Revigorarea diplomaţiei economice, cu accent pe promovarea în exterior a produselor şi serviciilor naţionale, atragerea de investiţii în România, dar şi încurajarea unei prezenţe mai consistente a firmelor româneşti pe pieţele externe reprezintă un angajament pe care noi l-am asumat prin programul de guvernare şi pe care dorim să îl îndeplinim”, a adăugat premierul Dăncilă.

Potrivit premierului, evenimentul de joi este unul care „demonstrează preocuparea Guvernului României de a veni în întâmpinarea mediului de afaceri şi a investitorilor”.

„Acordăm atenţia cuvenită economiei, iar cifrele (…) vin să confirme că direcţia este cea bună”, a mai punctat premierul, în mesaj. Potrivit acesteia, în primul semestru al anului investiţiile străine în România au ajuns la peste 2 miliarde de euro.

„Iată că investitorii nu au plecat, dimpotrivă, au venit”, a precizat Viorica Dăncilă. În contextul presiunilor externe, a arătat premierul, „menţinerea suveranităţii, a stabilităţii sociale (…) necesită o rezilienţă economică deosebită”.

Printre proiectele guvernului menţionate în discurs a fost amintit ajutorul de stat care se acordă pentru producţiile de film realizate în România. „Au fost discuţii foarte ample cu casele de film de la Hollywood, care s-au arătat interesate de acest program şi vor să vină în România pentru a realiza aici producţiile lor. Guvernul va suporta din cheltuielile de producţie şi personal 35 la sută pentru producţia realizată în România, plus încă 10 la sută dacă promovează România în filmul respectiv”, a afirmat premierul.

Printre condiţiile pentru acest ajutor se numără ca „cel puţin 20 la sută din producţie să fie făcută în România, dar şi menţiunea ca filmul a fost realizat cu sprijinul Guvernului României”.

„Este un mod foarte eficient de promovare a României, dar şi un sprijin important pentru renaşterea industriei cinematografice din România”, a punctat Dăncilă, în mesaj.

International Business Forum reuneşte la Bucureşti reprezentanţi ai Guvernului, ambasadori şi reprezentanţi ai mediului de afaceri. 

Sursa – AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *