Vrei sa iti deschizi un studio de inregistrari? Afla care sunt lucrurile de care ai nevoie!

Daca esti pasionat de muzica si ti-ai dorit toata viata sa ai propriul studio de inregistrari, trebuie sa stii ca acum este momentul ideal pentru a-ti indeplini visul! Tehnologia a devenit din ce in ce mai accesibila, iar acest lucru inseamna ca si preturile au scazut.

In cazul in care ai la dispozitie o camera, pe care trebuie sa o antifonezi, pentru a-ti putea desfasura activitatea fara sa deranjezi pe nimeni, trebuie doar sa te ocupi de achizitia obiectelor necesare. In afara de un calculator performant, cu o placa de sunet buna, si de programele specifice, exista si alte lucruri de care ai nevoie. Daca nu stii care sunt acestea, vei gasi mai jos o lista care te va ajuta in acest sens!

Iata de ce anume ai nevoie pentru a-ti deschide propriul studio de muzica:

  • Monitoare si boxe

Bineinteles, cand te gandesti la muzica, te gandesti si la aparatele care fac posibila propagarea sunetului. Pentru un studio vei avea nevoie, in primul rand, de doua monitoare. Este recomandat ca acestea sa fie pozitionate astfel incat sa formeze un triunghi echilateral, in care sa se regaseasca monitoarele, reprezentand doua puncte, iar al treilea punct sa fie locul in care stai tu. De asemenea, pentru a evita distorsionarea sunetului, incearca sa amplasezi accesoriile la inaltimea capului tau.

  • Microfon

Microfonul nu poate lipsi dintr-un studio de inregistrare. Fiind unul dintre elementele de baza, trebuie sa te asiguri ca acesta va fi unul de calitate, conceput sprecial in acest scop. De asemenea, vei avea nevoie de un stativ, pe care il gasesti accesand https://www.soundcreation.ro/stative-pentru-microfon-cid89_1711/ la preturi foarte bune! Asigura-te ca investesti in produsele importante, pentru a avea toate conditiile de a crea cea mai frumoasa muzica.

  • Instrumente muzicale

Cea mai buna educatie muzicala o poti primi prin studierea si invatarea unui instrument muzical. De aceea, acesta poate fi un moment bun pentru a-ti imbunatati skill-urile. Alege un pian electric de la Sound Creation, mai ales ca te va ajuta si din punct de vedere al inspiratiei. De asemenea, acest instrument este cel mai popular printre producatorii de muzica, datorita multiplelor functii pe care le poate indeplini.

  • Casti

Acestea sunt un alt element foarte important pentru ca procesul de creatie sa poata fi efectuat cu succes. Ai nevoie de o pereche de casti performante, pentru o acuratete cat mai mare in ceea ce priveste sunetul. Astfel, vei putea sesiza chiar si cea mai mica greseala, dar si cea mai mica discrepanta intre ceea ce se aude si ceea ce iti doresti tu.

  • Stabilizator de tensiune

Un aparat de care foarte multe persoane uita, dar care te poate salva din situatii foarte neplacute. Din cauza fluctuatiilor de tensiune, aparatele in care ai investit sume semnificative de bani pot avea de suferit. Exista riscul ca acestea sa se defecteze, si, in acelasi timp, sa pierzi proiectele la care ai muncit pana in acel moment. De asemenea, faptul ca vor exista foarte multe aparate care vor solicita sistemul electric in acelasi timp, reprezinta un motiv in plus pentru a avea in vedere achizitionarea unui stabilizator de tensiune.

Acestea sunt cele mai importante obiecte de care ai nevoie pentru a-ti deschide propriul studio. Nu uita, de asemenea, de cabluri de calitate si de un hard disk extern, pe care iti poti salva, regulat, munca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *